Search
Close this search box.

Les Societats Musicals commemoren el 600é aniversari de la Generalitat Valenciana amb 600 concerts

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) s’ha unit als actes commemoratius del 600é aniversari de la Generalitat Valenciana. Per a açò, les Societats Musicals de les tres províncies oferiran 600 concerts, un per cada any complit per la GVA.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya “Al voltant de la música, l’esperit d’un poble. 600 anys. Tots a una veu” que ha engegat presidència de la Generalitat en col·laboració amb la FSMCV. D’aquesta forma, les Societats Musicals formaran part d’una de les principals accions entorn d’aquesta celebració, ja que són un dels principals agents culturals i vertebradors socials a la Comunitat Valenciana.

Volem felicitar a la Generalitat en el seu sisè centenari i agrair el suport institucional que hem rebut, especialment en l’últim any, en el qual coincidint amb el 50é aniversari de la Federació, les societats musicals han sigut reconegudes com BIC. La música popular valenciana és un dels principals senyals d’identitat de la nostra cultura i, per descomptat, a través d’aquests 600 concerts volem contribuir als actes commemoratius d’aquesta efemèride amb la música de les bandes de les nostres Societats Musicals”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Els concerts se celebraran entre el 22 de maig i el 14 de desembre de 2018 en les tres províncies i en el repertori que s’oferirà es comptarà sempre amb peces de compositors valencians, amb l’objectiu de potenciar, posar en valor i donar a conèixer el treball realitzat durant anys pels músics de la Comunitat.

L’últim d’aquests concerts es va celebrar dissabte passat 21 de juliol en la localitat alacantina de Biar i aquest va ser oferit per la Societat Unió Musical de Biar. Aquest va comptar amb la presència de diferents membres del Consell, com el Conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà i la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, que es trobaven en aquest municipi realitzant l’avaluació periòdica de govern. El concert també va comptar amb la presència del president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, el regidor de Cultura de Biar, Juan Luis Escoda, i la presidenta de la Societat Unió Musical de Biar.

Les dates i llocs dels pròxims concerts poden consultar-se en la pàgina web: https://fsmcv.org/musicaipoble/

Lectura de la Declaració Institucional

Des de la FSMCV s’ha assenyalat que en tots els concerts que formen part de la campanya 600×600, les Societats Musicals llegiran la següent Declaració Institucional:

Les bandes de música posen de manifest una de les mostres culturals més arrelades en la identitat del poble valencià. No hi ha poble o ciutat que no tinga una i, a voltes, vàries, amb les seues corresponents escoles de música. Aquestes associacions musicals i, per tant, culturals, es vertebren en el territori valencià i fan que les nostres festes, tan genuïnes i lúdiques, configuren una mostra més de la idiosincràsia mediterrània, alegre i participativa.

Que seria de la festa sense música, simplement la negació de la festa. Inimaginable seria la festa en el nostre pobles sense la desfilada dels músics pels carrers anunciant-la. Inimaginable seria la festa major sense que la banda de música anuncie que hui és el dia gran, la festa major.

Al voltant de la música, la festa. Al voltant de la festa, l’esperit d’un poble, signe d’identitat col·lectiva, que es projecta cap al futur. Com la Generalitat, el govern dels valencians que enguany compleix el seu 600é aniversari amb voluntat de permanència”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías