Search
Close this search box.

Steven Mead i la Rovereto Wind Orchestra estrenaran ‘Euphontastic!‘ de Carlos Pellicer a la WASBE Conference-Bunyol 2019

La World Association for Symphonic Bands and Ensembles és l’única organització internacional de directors, compositors, intèrprets, editors, docents i professionals, en definitiva, de la música de vents i percussió. Cada dos anys, aquesta associació realitza una conferència mundial carregada d’esdeveniments, concursos, conferències, concerts i taules rodones a la qual assisteixen associats i gent amant de la música per a banda de tot el món. Com ja es va anunciar fa uns mesos, la propera conferència de la WASBE es realitzarà durant els dies 9 al 13 de juliol d’aquest mateix any en una de les ciutats valencianes per excel·lència de la música de banda: Bunyol.

Un dels pilars fonamentals d’aquesta conferència mundial bianual és la possibilitat d’escoltar formacions orquestrals d’altíssim nivell enfocades totes elles al món dels instruments de vent i percussió: brass bands, fanfare bands, bandes simfòniques, quintets de vent, etc. Formacions que provenen de totes les parts del món i que han estat seleccionades pel comitè organitzador de la conferència de la WASBE segons la presentació dels diferents projectes, la seua qualitat musical i l’interés que puga representar per a tots els seus associats i el públic en general. Durant cinc dies actuaran a Bunyol formacions tan importants com la Northwestern State University (USA), Rovereto Wind Orchestra (Italia), Sydney Conservatorium of Music Wind Symphony (Austràlia), Toronto Youth Wind Orchestra (Canadà), UMSC Villar (Espanya), University of North Florida Wind Symphony (USA) i Associaçao Recreativa Musical Amigos de Branca (Portugal), sent també convidades la Banda Sinfónica de la Sociedad Musical La Artística de Bunyol, la Banda Sinfónica del Centro Instructivo Musical La Armónica de Bunyol, la Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana, la Banda Municipal de València i la Banda Sinfónica Do Xertico de Brasil.

D’aquesta manera, la Rovereto Wind Orchestra i el director italià Andrea Loss van incloure en el seu projecte l’encàrrec al compositor valencià d’un nou treball per a bombardí solista i banda compost exclusivament per a ser estrenat en el seu concert durant la conferència de la WASBE.

Sens dubte, la jove banda italiana és una formació d’un alt nivell i actualment una de les millors bandes italianes. Però l’estrena, a més, comptarà amb la participació del prestigiós bombardinista anglès Steven Mead que actuarà com a solista al costat de la formació italiana a la premiere mundial de Euphontastic!, per a bombardí solista i banda de Carlos Pellicer. És habitual que en les conferències bianuals d’aquesta associació mundial participen directors, músics i compositors de tot el món tan importants com Andrea Loss i Steven Mead, sent aquests els primers que han confirmat la seua participació. Tot i que la programació de concerts encara segueix sent provisional, està previst que aquest concert es celebre el divendres 12 de juliol de 2019.

La conferència mundial de la WASBE està oberta a tothom, no només als seus associats. Qualsevol persona amant de la música de banda pot registrar-se a la pàgina web http://wasbeconference2019.com/ per assistir a tots els actes i conferències així com comprar les entrades per als diferents concerts programats.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías