Search
Close this search box.

La Unió Musical de Villar compartirà escenari amb les millors bandes del món en la WASBE

La localitat de Villar del Arzobispo sonarà aquesta setmana a Bunyol de la mà de la seua banda simfònica, que participarà en el Congrés Internacional de Música de Vent WASBE que se celebra a Bunyol. La formació de la Unió Musical Santa Cecilia de Villar no és l’única banda espanyola o valenciana que participarà en el congrés (també ho faran les dues de Bunyol, la banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la Unió de Llíria, les dues del Conservatori de Bunyol i la Municipal de València), però sí l’única que ha sigut seleccionada entre totes les candidatures presentades. Al costat d’ella, actuaran formacions provinents dels Estats Units, el Canadà, Austràlia, Portugal i Itàlia.

La banda simfònica que dirigeix Luis Serrano Alarcón oferirà un concert el proper dissabte 13 de juliol a les 12.30 hores en el Palau de la Música de Bunyol per al qual ha preparat un programa molt especial que inclou diverses estrenes a Europa.

D’una banda, la banda interpretarà l’obra Pas de quatre de Luis Serrano Alarcón dirigida per l’anglés Tim Reynish i amb la col·laboració del prestigiós quartet Barcelona Clarinet Players. Es tracta d’una composició que el quartet va estrenar i va gravar el mes de febrer passat als Estats Units sota la direcció de Eugene Corporon.

Sota la batuta del mateix autor, el japonés Yasuhide Ito, estrenarà a Europa Morning Songs in Hiroshima , una obra que de moment només ha sonat en el continent asiàtic.

Finalment, ja dirigida pel seu titular, la plantilla interpretarà les dues obres amb les quals competirà el pròxim 20 de juliol en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València: La rosa del desierto, del compositor valencià Martínez Gallego, i la Simfonia número 2 Voices, del nord-americà James M. Stephenson, que serà estrenada a Espanya.

En definitiva un programa arriscat que ha suposat un intens treball per part dels més de cent músics que formen la banda i que assagen dia a dia per a oferir un concert que qualifiquen de “històric”, ja que, com afirma Luis Serrano “per a un poble tan xicotet com Villar que la seua banda participe en aquest esdeveniment mundial és una cosa espectacular. Ens alternarem amb les millors agrupacions de música de vent de tot el món i ens escoltaran els millors professionals, directors i compositors, per la qual cosa suposa un gran repte i un orgull per a tots nosaltres”.

Davant tal esdeveniment, els veïns de Villar s’han bolcat i seran molts els que el dissabte acompanyen a la seua banda en aquest concert. Fins que eixe dia arribe, la banda continua amb un carregat pla de treball que inclou assajos aquesta setmana amb Barcelona Clarinet Players, Tim Reynish, Yasuhide Ito i Martínez Gallego, que estaran a Villar per a preparar el concert.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías