Search
Close this search box.

XIV Fem Banda Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida 2017

La Banda Municipal de Lleida organitza una nova edició del Festival Internacional de Bandes de Música Fem Banda, que enguany es celebrarà a Lleida del 30 de juny al 2 de juliol de 2017.

El Fem Banda 2017 comptarà amb un concurs de bandes simfòniques en el marc de l’Auditori Enric Granados i un concurs de Marching Bands que es portarà a terme en els Camps Elisis.

A més, les bandes i entitats culturals tindran el seu propi espai al marc del Festival, a on totes les bandes podran participar lliurement i oferir concerts públics. La ciutat de Lleida, amb una situació geogràfica estratègica, es presenta com un vertader reclam turístic internacional, donada la proximitat a la cosmopolita ciutat de Barcelona i el romànic del Pirineu català.

Concurs de bandes simfòniques

El termini per fer la inscripció finalitza a les 15 hores del 15 de febrer. Podran participar bandes simfòniques espanyoles i internacionals, no professionals, agrupades per seccions segons el nombre de components de la banda i que interpretaran una obra no puntuable, una obra obligada i una de lliure elecció:

Secció primera:

  • Tindrà una plantilla de 61 a 80 músics, amb un màxim de 9 instruments de corda en la plantilla.
  • Interpretarà la obra obligada Everest: The Great Ascent d’Ignasi Reverté.
  • Interpretarà també una obra de lliure elecció de 20 minuts que s’indicarà en el moment de fer la inscripció, sense possibilitat de ser canviada més endavant.

Secció segona

  • Tindrà una plantilla d’entre 40 i 60 músics, amb un màxim de 7 instruments de corda en la plantilla.
  • Interpretarà la obra obligada Romança i Aire de Tango, op. 139 de Salvador Brotons.
  • Triarà una obra de lliure elecció de 15 minuts que s’indicarà en el moment de fer la inscripció, sense possibilitat de ser canviada més endavant.

Les bandes participants a la primera secció optaran a un primer premi de 3.000 euros, i de 1.500 les de la segona secció.

Podeu consultar les bases completes del Concurs de Bandes Simfòniques i el full d’inscripció a aquest enllaç.

Concurs de bandes de marxa

Dins del Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida, també es celebrarà el concurs de bandes de marxa, al qual podran participar totes les bandes que ho desitgen amb independència del seu lloc d’origen o de residència.

El termini d’inscripció finalitzarà a les 15 hores del 15 de febrer. Les dates d’actuació de les bandes es comunicaran de manera oportuna a les bandes participants en el moment que es confirme la seua admissió al concurs.

Les obres musicals triades s’indicaran en el moment de fer la inscripció i no podran ser canviades més endavant. Cada banda podrà estar a la plaça un màxim de 14 minuts, temps en què les bandes participants hauran d’entrar, distribuir el personal i l’equipament, fer l’actuació, la eixida i la recollida de tot el material. L’excés de temps serà penalitzat.

Criteris de valoració

De la marxa de cada banda, es tindran en compte l’actuació musical (musicalitat i tècnica, contingut musical i programa presentat), la coreografia (qualitat de la tècnica i precisió i definició), efecte musical (adequació del repertori i efectivitat de la interpretació) i efecte visual (creativitat, pas, continuïtat, coordinació i posada en escena, capacitat artística…).

Les bandes participants a la primera secció optaran a un premi de 1.500 euros, i de 1.000 per a les de la segona.

Podeu consultar les bases completes del concurs de bandes de marxa en este enllaç.

Més informació: http://wrrzag.github.io/fembanda_web/rules.html

Compartir:

Últimas noticias

Categorías