Search
Close this search box.

El Museu Alcoià de la Festa acull una exposició dedicada al 175 aniversari de La Nova d’Alcoi

El Museu Alcoià de la Festa (MAF) acull una exposició dedicada al 175 aniversari de la Societat Musical La Nova d’Alcoi des d’ahir, quan es va produir la inauguració. Juan José Olcina, president de l’Associació de Sant Jordi, va donar la benvinguda als presents i va felicitar a La Nova pel significatiu aniversari. A més, va destacar que la banda comença aquest any especial “amb una exposició en aquesta casa”. José Antonio Llinares, president de la Societat Musical Nova d’Alcoi, va agrair les felicitacions i l’ajuda donada des de la institució festera per acollir aquesta mostra. Llinares, així mateix, va recordar “a la gent de la banda que va estar abans que nosaltres, per guardar i augmentar el patrimoni que ara es pot vore al MAF”.

Partitures, instruments o fotografies formen part de la col·lecció artística de la Nova que ara s’exposa en la sala Fernando Cabrera. Ignacio Trelis, assesor artístic de l’Associació de Sant Jordi, ha estat l’impulsor d’aquesta exposició de la que hi ha tres zones diferenciades. Segons va explicar a l’acte d’apertura, “una està dedicada a la banda, als seus directors, col·lecció de batutes o fotografies antigues; l’altra a la Filà Miqueros i la seua unió amb la banda i hi ha un lloc en homenatge a Joan Valls” que en aquest 2017 es celebra el centenari del seu naixement, i amés, era músic de la Nova.

Trelis, per últim, va destacar que és una mostra “didàctica” en la que també es poden observar dos quadres, un d’ells del prestigiós pintor alcoià Antonio Gisbert.

L’exposició romandrà oberta fins el 19 de febrer, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges i festius d’11 a 14 hores. L’entrada és lliure.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías