Banda federal

banda-federal

Encara que el seu germen cal burscar-ho en l’Exposició Universal celebrada a Sevilla, on es va formar especialment una banda de 300 músics per a representar davant el món aquesta singular mostra cultural valenciana, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Banda Federal) es va constituir de manera oficial en el 2000, amb l’objectiu inicial que les societats musicals valencianes estigueren representades en el VIII Festival Nacional de Bandes de Música que la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) va organitzar a València l’any 2001.

Després de l’èxit obtingut, es va donar forma estable a la seua estructura participant en nombroses trobades nacionals i internacionals. Actualment la Banda compta amb 110 membres d’entre 18 i 28 anys pertanyents a alguna de les Societats Musicals afiliades a la Federació.

Documentació

Descarrega el reglament de funcionament de la Jove Banda Simfònica [PDF]
Descarrega les bases de la convocatòria per a la Jove Banda Simfònica 2020 [PDF]
Descarrega el full de sol·licitud d’inscripció per a la convocatòria 2019 [PDF]

Notícies sobre la Banda Federal

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV selecciona la seua plantilla per a 2020

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha seleccionat als nous integrants de la Jove Banda Simfònica per a la seua plantilla de 2020, que enguany comptarà amb la direcció del valencià Rafa García Vidal. Les més de 400 candidatures rebudes han posat en relleu el prestigi d’aquesta formació i la gran expectativa que els joves músics tenen per formar part la mateixa, així com l’alt nivell dels joves músics de la Comunitat Valenciana, evidenciant de nou l’enorme talent musical existent en les societats musicals.

La FSMCV obri la convocatòria per a la inscripció en la Jove Banda Simfònica 2020

El termini de recepció d’inscripcions estarà obert fins el pròxim dia 17 de gener. Requisits: Podran participar en aquesta convocatòria joves músics d’edats compreses preferiblement entre 18 anys, com edat mínima, i 28 anys, com edat màxima. Estar cursant ,com a mínim, el quint curs del grau d’ensenyaments professionals de la especialitat instrumental per la […]