Banda federal

banda-federal

Encara que el seu germen cal burscar-ho en l’Exposició Universal celebrada a Sevilla, on es va formar especialment una banda de 300 músics per a representar davant el món aquesta singular mostra cultural valenciana, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Banda Federal) es va constituir de manera oficial en el 2000, amb l’objectiu inicial que les societats musicals valencianes estigueren representades en el VIII Festival Nacional de Bandes de Música que la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) va organitzar a València l’any 2001.

Després de l’èxit obtingut, es va donar forma estable a la seua estructura participant en nombroses trobades nacionals i internacionals. Actualment la Banda compta amb 110 membres d’entre 18 i 28 anys pertanyents a alguna de les Societats Musicals afiliades a la Federació.

Documentació

Descarrega el reglament de funcionament de la Jove Banda Simfònica [PDF]
Descarrega les bases de la convocatòria per a la Jove Banda Simfònica 2019 [PDF]
Descarrega el full de sol·licitud d’inscripció per a la convocatòria 2019 [PDF]

Notícies sobre la Banda Federal

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV inicia la seua primera gira per França

Aquesta acció és fruit del conveni signat entre la FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana per a divulgar la música popular valenciana com a valor turístic de la Comunitat. Els concerts, en els quals s’interpretaran obres de compositors valencians, se celebraran en Perpignan, Setè, Castelnau-li-Lez i Pennautier.

La FSMCV reunirà el dissabte a alguns dels principals compositors valencians del moment en el concert de clausura del seu 50é aniversari

En aquest concert s’estrenarà l’obra “FSMCV. 50 aniversario” composta per Ferrer Ferran, Teo-Aparicio Barberán, Pablo Anglés, Santiago Quinto, Andrés Valero-Castells i Amparo Edo, així com les composicions “Marxa Federal” de Bernardo Adam Ferrero i “Koinós” de José Rafael Pascual Vilaplana i s’interpretarà “Venus Mayor” de Juan Giménez.