Search
Close this search box.

El compositor valencià Andrés Valero-Castells dirigirà als 20.000 músics que la FSMCV reunirà a Mestalla amb motiu del seu 50é aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) comptarà amb la col·laboració del prestigiós director i compositor valencià Andrés Valero-Castells, consagrat com un dels directors i compositors de la Comunitat amb major prestigi dins del panorama nacional i internacional, per a dirigir als més de 20.000 músics que participaran el pròxim dissabte 26 de maig en l’acte que celebrarà a Mestalla per a commemorar el seu 50é aniversari.

A més, Andrés Valero-Castells serà el responsable de dirigir la selecció d’obres musicals i els arranjaments de les peces que seran interpretades en un espectacle únic per a intentar batre 13 dels 15 Guinness World Records de la Música que la FSMCV té l’objectiu d’aconseguir aqueix dia: la banda de música més gran i el major ensemble de flauta, oboè, corn anglés, fagot, clarinet, saxo, trompa, fliscorn, trompeta, trombó, bombardí i de tuba.

Pel que es refereix al repertori, hem combinat obres d’autors valencians de totes les èpoques. Així abastim des del barroc amb Juan Bautista Comes fins a l’actualitat amb obres del nostre propi equip, passant per autors imprescindibles en la història de la música valenciana com són Manuel Palau, José Serrano o Salvador Giner. També incorporarem la música d’una compositora viva molt reconeguda com és María Teresa Oller, que a més va ser la meua primera professora d’harmonia. D’aquesta forma, comptem amb adaptacions d’autors històrics i les obres de l’equip creatiu han sigut escrites o arreglades expressament per a l’esdeveniment”, ha explicat Valero-Castells.

L’equip creatiu dirigit per Valero-Castells per a realitzar l’impressionant treball d’adaptació de les obres que seran tocades per cada tipus d’instrument per a la consecució del Guinness estarà format també pels directors i compositors Dídac Bosch, Isidro J. Martínez i Saül Gómez (director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV). A més, ells juntament amb Marita Primo, seran també els encarregats de dirigir als músics durant la interpretació de les obres en l’esdeveniment.

Andrés Valero-Castells serà el responsable de dirigir als músics per a la consecució del Guinness a la major banda de música del món i, al juntament amb açò, al major ensemble de fagot, trompeta i saxo. Per la seua banda, Isidro J. Martínez serà el director en el Guinness al major ensemble de flauta i flautí, fliscorn i clarinet; Dídac Bosch dirigirà en els rècords d’oboè, trombó i bombardí; Saül Gómez el de trompa; i Marita Primo els de corno anglés i tuba.

Només puc definir el que significa per a mi participar en aquest projecte amb les paraules il·lusió, emoció, responsabilitat i orgull per ser el responsable, però també orgull col·lectiu per la música valenciana, per la potència que som. Porte més de 20 anys dirigint bandes i la vegada que més músics ajuntem, va ser quan vaig haver de dirigir en el 50é aniversari de la marxa Chimo a Ontinyent a més de 1.000 músics. Va ser impactant. No puc imaginar en aquesta ocasió amb 20.000 com serà l’experiència. Com a experiència sónica i humana és tan potent, que només desitge que arribe el dia perquè no arribe a imaginar-ho”, ha afirmat Andrés Valero-Castells.

Selecció de compositors les obres dels quals seran interpretades el pròxim 26 de maig a Mestalla (ordre cronològic):

– Ambrosio Cotes (1550-1603)
– Juan Bautista Comes (1582-1643)
– Vicente Rodríguez Monllor (1690-1760)
– Salvador Giner (1832-1911)
– Julio Laporta Hellín (1870-1928)
– José Serrano (1873-1941)
– Manuel Palau (1893-1967)
– María Teresa Oller (1920)
– Bernardo Adam Ferrero (1942)
– Llorenç Barber (1948)
– Andrés Valero-Castells (1973)
– Dídac Bosch Alcaina (1979)
– Saül Gómez Soler (1982)
– Isidro J. Martínez (1989)

Acte 26 de maig de la FSMCV: 15 Guinness World Records de la música a Mestalla

El pròxim 26 de maig se celebrarà en el camp de futbol de Mestalla (València CF) un dels esdeveniments més memorables que han sigut programats per la FSMCV per commemorar el seu 50é aniversari. En ell està previst inundar la ciutat de València de música amb més de 20.000 músics provinents de Societats Musicals de les tres províncies i en un sol dia s’intentaran batre 15 Guinness World Records.

D’aquesta forma, s’ha dissenyat un esdeveniment inèdit a València que començarà amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat a les 19.00h. Posteriorment, es realitzarà una trobada en el camp de Mestalla que s’iniciarà a les 21.00h, on els músics seran actors-espectadors i, per descomptat, protagonistes. A més, hi haurà actuacions de grans referents del panorama cultural i musical valencià.

Documentació

Descarrega el perfil biogràfic d’Andrés Valero-Castells. [PDF]
Descarrega el quadre amb nom de directors i obres que s’interpretaran per a la consecució de cada Guinness. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías