Search
Close this search box.

La FSMCV ret homenatge als músics el 26 de maig a Mestalla en un espectacular acte pel seu 50é aniversari

Marqueu en les vostres agendes aquesta data històrica: 26 de maig de 2018 a partir de les 19h. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) celebra enguany el seu 50é Aniversari i per això retrà un homenatge a tots els músics, ja que ells són l’essència de les nostres societats musicals i donen vida a aquest moviment, reconegut internacionalment com un dels senyals d’identitat més destacats del poble valencià. La cita serà a València després dels homenatges a les Escoles de Música duts a terme en les places de bous de Castelló i Alacant els dies 21 d’abril i 12 de maig, respectivament.

Per a aquest gran dia s’ha dissenyat un espectacle que començarà amb una desfilada per diverses avingudes de la ciutat a les 19:00 h. seguit d’una trobada en el camp de Mestalla que s’iniciarà a les 21:00 h. i on els músics seran actors-espectadors i sempre protagonistes.

Aquest esdeveniment històric suposarà la major concentració del moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana ja que es pretén reunir a més de 20.000 músics que tractaran de batre fins 14 Guinness World Records, entre els quals es troba el de la major desfilada de bandes de música de la història.

Així serà l’acte

Desfilada de bandes pels carrers de València

A partir de les 19:00 hores els carrers de València seran presos per la música de les bandes de tots els municipis de la Comunitat en una multitudinària desfilada que eixirà des de diferents punts amb tal d’anunciar a la ciutat el 50é aniversari de la Federació i mostrar l’immens col·lectiu que formem. Amb aquest acte la FSMCV pretén aconseguir el Guinness World Record a la major desfilada de bandes de música del món gràcies a la participació i implicació dels més de 20.000 músics que s’espera que acudisquen.

La marxa finalitzarà en l’exterior del camp de futbol de Mestalla, on els músics aniran accedint per al gran espectacle que s’iniciarà a partir de les 21:00 hores, i on es tractaran d’aconseguir altres 13 Guinness World Records.

Espectacle i 13 rècords a Mestalla

Previ a començar l’espectacle que la FSMCV ha preparat per a aquesta gran festa musical inauguraran l’acte les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València.

Seguidament passarem a un dels majors reclams de la nit: la consecució de 12 Guinness World Records als majors ensembles dels instruments presents: saxofons, trompes, tubes, clarinets… Per a açò, un equip de compositors del Conservatori Superior de Música de València, coordinats per Andrés Valero-Castells, ha adaptat diverses obres de compositors valencians de molt diversos períodes, amb la finalitat de rendir un homenatge als compositors i a la música valenciana en general.

El rècord número 13 a batre serà el de la banda de música més gran del món, títol que actualment posseeix una banda d’Estocolm. Per a açò s’ha creat un espectacle musical amb la participació dels més de 20.000 músics que formaran una espècie de banda de música de dimensions multitudinàries amb la distribució habitual d’instruments i alguns amb emplaçaments estratègics. Per a la consecució d’aquest rècord, tots els músics interpretaran junt a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, el 3r Mov. (“Interludio sobre un latido”) de l’obra Cardiofonía (2010-AV76) i Oval, ambdues obres d’Andrés Valero-Castells, sota la direcció del propi compositor.

L’últim rècord a batre serà el del major ensemble de percussió corporal, i per a açò durem a terme l’estrena absoluta de l’obra per a percussió corporal obra del compositor Llorenç Barber, sota la direcció d’Óscar Vidal.

Fins a 7 directors intervindran en aquest espectacle creat per la FSMCV per a homenatjar a tots els músics de la Comunitat Valenciana i les seues societats musicals. Ells són Cristóbal Soler, Andrés Valero-Castells, Dídac Bosch, Saúl Gómez, Isidro J. Martínez, Marita Primo i Óscar Vidal.

A tot açò cal sumar l’estrena mundial de Marcha Federal, obra encarregada al mestre Adam Ferrero per a retre homenatge a la FSMCV en aquests 50 primers anys de vida. La peça serà interpretada per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la direcció de Cristóbal Soler.

I més sorpreses!

L’espectacle musical prosseguirà amb les actuacions en directe de Va De Bo, Cashalada i Sole Giménez, actuant aquesta última junt a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV i sota la direcció de Saül Gómez.

La cita conclourà amb un gran espectacle de teatre, produït per Xarxa Teatre i dirigit per Leandre Escamilla, que porta per títol “Les fades de la música”.

Horaris

A València:

18:30 hores. Concentració en els punts d’eixida per a la desfilada.
19:00 a 20:00 hores. Desfilada de bandes de música cap a Mestalla.

A Mestalla:

19:00 hores: Obertura de portes.
21:00 hores: Inici de l’acte.
24:00 hores: Clausura de l’acte. (Durada aprox. de l’acte complet: 2.30 hores)

VINE A DONAR LA NOTA!

Compartir:

Últimas noticias

Categorías