Search
Close this search box.

La FSMCV omplirà Mestalla de músics i batrà 18 Guinness World Records amb motiu del seu 50é aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha presentat aquest matí els actes previstos a Castelló, València i Alacant per aconseguir 18 Guinness World Records amb motiu del seu 50é aniversari i que convertiran a la Comunitat Valenciana en capital mundial de la música popular.

En la roda de premsa han estat presents Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, Leandre Escamilla, director artístic de Xarxa Teatre, i Manuel Muñoz, responsable de l’àrea d’activitats federals de la FSMCV i de les Unitats Artístiques.

Mitjançant aquestos esdeveniments es pretén retre homenatge a les Escoles de Música i als músics valencians. Les Escoles de Música seran reconegudes en la plaça de bous de Castelló (21 d’abril), on es pretén aconseguir 2 rècords, i en la plaça de bous d’Alacant (12 de maig), on s’aconseguirà 1 rècord, perquè gràcies a la seua labor pedagògica realitzada durant dècades són un suport imprescindible per a les Societats Musicals.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha explicat que en les tres províncies s’han planificat esdeveniments d’una gran magnitud i l’objectiu d’aconseguir eixos 18 World Guinness Records és posicionar en el més alt una dels nostres principals senyals d’identitat cultural com és la música popular.

Els músics seran homenatjats, per ser precisament l’essència de les Societats Musicals, en l’acte que se celebrarà el 26 de maig a València, concretament en el camp de Mestalla. Aquest serà un dels esdeveniments més memorables que commemoraran el 50é aniversari ja que en ell està previst inundar la ciutat de València de música amb músics provinents de les Societats Musicals de les tres províncies i en un sol dia s’intentarà batre 15 Guinness World Records.

Per a aquest dia s’ha dissenyat un esdeveniment inèdit a València que començarà amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat a les 19.00h. Posteriorment, es realitzarà una trobada en el camp de Mestalla que s’iniciarà a les 21.30h, on els músics seran actors-espectadors i, per descomptat, protagonistes.

Es tracta d’un esdeveniment històric que suposarà la major concentració del moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana. En un sol dia batrem 15 Guinness World Records i açò és un fet mític tant per al món de la música com per a la Comunitat Valenciana”, ha declarat Manuel Muñoz.

Dels 18 rècords que ens hem proposat aconseguir ja tenim segur aconseguits 16 pel nombre d’inscripcions que hem registrat fins al moment. Ara necessitem el suport de tots els músics de la Comunitat per a aconseguir els 2 que ens queden a la banda de música més gran del món i al major ensemble de flauta. Volem fer història en la nostra Comunitat, en la nostra música i amb els nostres músics”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

Animem a tota la societat valenciana al fet que eixe dia isca al carrer a gaudir de l’espectacle que mostren les bandes desfilant amb la seua música i a aplaudir i animar amb força a tots els músics participants”, ha comentat el president de la FSMCV.

Juntament amb açò, ha afegit: “volem mostrar al món per què la Comunitat Valenciana és reconeguda internacionalment com a terra de músics per excel·lència. Entre tots aconseguirem fer història i demostrar la força del nostre moviment, batent 18 Guinness World Records ”.

Els actes de celebració del 50é aniversari de la FSMCV compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura i Presidència, de la Diputació i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

Espectacle de Xarxa Teatre

En la presentació celebrada hui a Mestalla, s’ha anunciat que els actes programats en les tres províncies aniran acompanyats d’un espectacle únic creat per Xarxa Teatre per a l’ocasió.

D’aquesta forma, Leandre Escamilla, que és el director artístic, ha explicat que en el cas de Castelló i Alacant, com es fa un reconeixement a les Escoles de Música, l’espectacle serà “El Guerrer de la Valltorta”, una llegenda mitjançant la qual es realitzarà un recorregut geogràfic i musical per tota la Comunitat Valenciana.

Pel que es refereix a l’espectacle del 26 de maig, Xarxa Teatre ha creat l’espectacle “Les Fades de la Música”. Sobre aquest, Leandre Escamilla ha comentat: “en l’espectacle de València tenim clar que els grans protagonistes seran els rècords i els músics. Per açò, hem optat per posar la guinda amb un espectacle molt impactant i visual que omplirà el camp de Mestalla de fantasia i de màgia”.

Anem a retre homenatge tant a les Escoles de Música com als músics, amb un espectacle a l’altura de l’ocasió. Volem aconseguir que el músic se senta orgullós de ser músic”, ha assegurat Escamilla.

Imatge corporativa i web 50é aniversari

A més, en la roda de premsa celebrada hui també s’ha presentat la nova imatge gràfica de la campanya del 50º aniversari de la FSMCV que ha sigut creada sota el claimDuguem la música en el nostre ADN”.

L’eix central de la campanya és el sentiment musical, la música a l’interior de cada valencià i, per descomptat, en el més profund estan els gens. Portem la música en el nostre ADN perquè la vida i la societat valenciana estan estretament lligades amb la música. Podem veure-ho en multitud d’ocasions en qualsevol de les festes que se celebren a la Comunitat Valenciana. En elles, la música sempre està present”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

Açò s’ha plasmat reproduint una cadena d’ADN que reflecteix els colors de la nostra senyera, roig, groc i blau, sobre un fons que arreplega les notes de l’himne de la Comunitat.

La campanya pretén ressaltar que en el nostre entorn sempre tenim un músic a prop i així ho avalen les xifres. Actualment, hi ha més de 200.000 persones relacionades amb les Societats Musicals i les bandes de música en tots els municipis de les tres províncies”, ha assegurat el president de la FSMCV.

La segona part de la campanya s’ha desenvolupat sota el claimVine a donar la nota” i el seu objectiu és fer una crida extensiva a tots els músics de les tres províncies per a propiciar la seua participació en els esdeveniments organitzats a Castelló, València i Alacant i amb la seua ajuda aconseguir els 18 Guinness World Records previstos per a commemorar el 50é aniversari de la FSMCV.

D’altra banda, també s’ha anunciat que s’ha creat amb motiu d’aquesta efemèride la web http://50aniversario.fsmcv.org/. Aquesta arreplegarà tota la informació gràfica i escrita dels actes celebrats durant el 50é aniversari de la FSMCV, així com la informació recuperada d’aquests 50 anys d’activitat federal. Realitzarà un repàs per les fites més importants de la seua història, els seus presidents, els premis aconseguits, reconeixements, així com les notícies més importants.

Documentació

Dossier 50é aniversari FSMCV. [PDF]

Dossier 18 Guiness World Records. [PDF]


En la imatge d’esq. a dta.: Leandre Escamilla, director artístic de Xarxa Teatre; Pedro Rodríguez, president de la FSMCV; Manuel Muñoz, responsable de l’àrea d’activitats federals de la FSMCV i de les Unitats Artístiques.

Fotografia: Natxo Francés

Compartir:

Últimas noticias

Categorías