Search
Close this search box.

La FSMCV reunirà el dissabte a alguns dels principals compositors valencians del moment en el concert de clausura del seu 50é aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) clausurarà el pròxim dissabte 6 d’octubre els actes de celebració del seu 50é aniversari amb un concert a València de la Jove Banda Simfònica. Es tractarà d’una trobada sense precedents en la qual es reunirà als principals compositors valencians del moment, que estretament vinculats a les societats musicals de la Comunitat Valenciana, gaudeixen en l’actualitat de gran prestigi tant en l’àmbit nacional com internacional.

En el concert, que se celebrarà a les 18.00h en el Palau de Congressos de València, s’estrenarà l’obra FSMCV. 50 aniversario composta per Ferrer Ferran, Teo-Aparicio Barberán, Pablo Anglés, Santiago Quinto, Andrés Valero-Castells i Amparo Edo. Juntament amb aquesta, també s’estrenaran Marcha Federal de Bernardo Adam Ferrero i Koinós de José Rafael Pascual Vilaplana i s’interpretarà Venus Mayor de Juan Giménez.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV és una agrupació d’alt rendiment integrada per una selecció de 110 músics, de 18 a 28 anys provinents de totes les comarques d’Alacant, Castelló i València. Els joves músics que la conformen actuaran el pròxim dissabte sota la batuta del seu director en 2018 Saül Gómez.

A més, entre el repertori seleccionat compost per peces de compositors valencians, s’interpretarà l’obra Marcha Federal composta per la mestre Bernardo Adam Ferrero per commemorar el 50é aniversari de la Federació.

L’entrada a aquest concert exclusiu és gratuïta i pot descarregar-se a través de la web www.musicaipoble.fsmcv.org.

D’altra banda, en aquest concert que se celebrarà després de la 50éna Assemblea General de la FSMCV, es retrà homenatge a les diferents Unitats Artístiques de la FSMCV (Jove Banda Simfònica, Jove Orquestra Simfònica i Banda Simfònica de Dones) i els seus directors i directores des de l’inici fins a 2018.

D’aquesta forma, en aquesta trobada es reuniran per primera vegada els més prestigiosos directors i compositors del moment a nivell nacional i internacional com són: Ferrer Ferran, Salvador Sebastià López, Jose Ramón Renovell Renovell, José Rafael Pascual Vilaplana, Luis Sanjaime Meseguer, Juan Antonio Espinosa Zaragozá, José Antonio Rebollar Sorribes, Andrés Valero-Castells, Ángel Crespo, Pascual Martínez Martínez, Jaime Belda Cantavella, Pablo Anglés Galindo, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Carot Gil, Vicente Soler Solano, Henrie Adams, Teo Aparicio-Barberán, José Martínez Colomina, Jesús Cantos Plaza, Francisco Javier Martínez Martínez, Rafael Manuel Garrigós García, Daniel Ferrero Silvage, Beatriz Fernández Aucejo, Pablo Marqués Mestre, Pere Vicalet, Saül Gómez Soler, Cristóbal Soler Almudéver, Inma Mateu Fotuño, Lidón Valer Cabaleiro i Mercedes Femenía Simó.

També serà reconeguda la labor del mestre José María Cervera Lloret al capdavant de la Banda Juvenil de la Federació en els seus inicis, representat en aquesta ocasió per la seua filla, Mª Dolores Cervera Collado.

Programa concert Jove Banda Simfònica de la FSMCV, dissabte 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València:

BERNARDO ADAM FERRERO, Marcha Federal

JUAN GIMÉNEZ, Venus Mayor

DIVERSOS AUTORS, FSMCV 50 Aniversario (suite per a banda simfònica)
I. Ferrer Ferrán: Music for a Celebration
II. Teo Aparicio: Nous temps, nous vents (1979-1988)
III. Pablo Anglés: Arrels
IV. Santiago Quinto Serna: DEconSTRUCCIÓN DEL PASODOBLE
V. Andrés Valero-Castells: Selfie
VI. Amparo Edo: Snapan

JOSÉ RAFAEL PASCUAL-VILAPLANA, Koinós

Compartir:

Últimas noticias

Categorías