Search
Close this search box.

Hui, 25 d’abril, Dia de Les Corts Valencianes

València, 25 d0abril de 2016

El 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes, és una data assenyalada al calendari valencià pel seu contingut històric, la Batalla d’Almansa, i ara també pel seu contingut institucional, per ser el dia del Parlament Valencià. Per això, Les Corts han programa una sèrie d’actes durant els dies 22, 24, 25 i 30 d’abril, com també una exposició oberta al públic que es podrà visitar des del mateix dia 25 d’abril fins el 24 de maig.

Així, hui, a les 12 hores, a l’Andana del Palau dels Borja, tindrà lloc un acte institucional per a commemorar el 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes. En la celebració es lliurarà l’Alta Distinció Parlamentària de les Corts “Francesc de Vinatea” a la Comissió d’Experts per analitzat els problemes financers de la Generalitat Valenciana, grup de treball format per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero, Vicent Peiró Ibáñez i Vicent Cucarella Tormo. L’acte el clourà el President de les Corts, Enric Morera, amb un discurs institucional.

Una celebració que anirà acompanyada d’un concert exclusiu, aquesta vesprada, a càrrec de l’Orquestra de València. Interpretarà interpretar l’obertura “Una cosa rara” de Vicent Martín i Soler, “Acuarelas Valencianas” d’Eduardo López-Chavarri i la Simfonia núm. 1 de Ludwig van Beethoven, sota la direcció del maestro valencià Francisco Valero-Terribas. El concert serà a les 19:30. L’entrada és gratuïta fins a completar l’ aforament que té l’històric recinte de la Llotja de València.

Però els actes del Dia de Les Corts Valencianes començaren ja este cap de setmana amb la presentación, este divendres a la Sala Vinatea de les Corts, de les darreres publicacions de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians:

– Diplomatari Borja, 5: Archivio di Stato de Roma: Documents dels protocols de Camillo Beneimbene (1479-1505). Edició d’Ivan Parisi i coordinació de Maria Toldrà.

– El poder i la profecia: De la teoria a la pràctica borgiana, de Joan Requesens i Piquer.

El Diumenge, 24 d’abril, des de la plaça de la Mare de Déu fins al Palau dels Borja, l’extraordinaria desfilada amb la representació de les danses de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Dissabte, 30 d’abril de 2016, portes obertes Les Corts

De 10 a 14 hores i des de les 16 fins les 20 hores, el Palau dels Borja farà una jornada de Portes Obertes per a mostrar a la ciutadania el Palau, les instal·lacions de les Corts Valencianes i poder visitar l’exposició Del Renaixement a la modernitat, imatges dels Borja, organitzada amb motiu del 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes.

Exposició al Palau dels Borja

A més, des del 25 d’abril al 24 de maig, amb un horari de 16.30 a 20 hores, es podrà visitar l’exposició: Del Renaixement a la modernitat, imatges dels Borja.

En l’exposició es mostren les escultures de Manolo Boix de la família Borja com també obres d’arts procedents del Museu de Belles Arts de València, la Catedral de València i del Monestir de les Clarisses de Gandia.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías