Search
Close this search box.

La FSMCV i Paco Roca presenten ‘La família musical’, el primer número de la col·lecció ‘Les societats musicals en clau de còmic’

Sabina arriba, al costat de la seua família, a un nou lloc on viure. La jove se sent sola, el canvi de residència li ha deixat desubicada, fins que el seu iaio li conta que ell sempre va tindre una clau que li va obrir la porta a nous grups d’amics, allà on fora: el seu instrument musical.

Este és l’argument de La familia musical, el primer còmic dedicat a transmetre les històries i els valors d’un moviment únic en el món: les societats musicals valencianes. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) llança amb este primer títol una col·lecció destinada a les escoles, amb caràcter divulgatiu i didàctic, i compta per a això amb la signatura del dibuixant valencià més reconegut en el món: Paco Roca.

COMIC2 1
Paco Roca i Daniela González en la presentació del còmic ‘La familia musical’. Fernando Moreno / FSMCV

L’autor de Regreso al Edén, La casa, Los surcos del azar i altres distingides novel·les gràfiques ha presentat este matí l’obra al costat de la presidenta de la FSMCV, Daniela González, en un acte en l’Alqueria Julià-Casa de la Música. «La premissa era reflectir la dimensió del col·lectiu musical, la seua importància en el nostre territori, a través d’una història singular», ha comentat Roca. Per a això, l’autor dona vida a Sabina i el seu avi, dues històries unides per un fil que vertebra generacions i territoris. Aqueix fil és la societat musical. «Ha sigut un repte extraordinari reflectir una realitat tan quotidiana del nostre territori, tan arrelada, com el de les societats musicals», ha explicat l’autor.

Per part seua, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha remarcat «l’honor que suposa tindre a Paco Roca com a divulgador de les societats musicals». «És mestre de tota una generació de dibuixants i també reconegut internacionalment, així que va ser una immensa alegria saber que podíem comptar amb ell per a iniciar aquest projecte», ha recalcat González.

‘Les societats musicals en clau de còmic’

«La família musical és, a més, el primer títol d’una sèrie de còmics que naix amb l’objectiu de divulgar els valors de les societats musicals a les escoles: tractarem qüestions com la inclusió, la igualtat o la vertebració territorial», ha anunciat la presidenta de FSMCV.

D’este primer número es distribuiran, en col·laboració amb el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, exemplars en totes les escoles de la Comunitat Valenciana. Per a treballar a l’aula cada número, els exemplars físics compten amb un QR, a través del qual els alumnes podran accedir a la versió digital, disponible en tres idiomes: valencià, castellà i anglés. I així començaran a recórrer, al costat de Sabina, la història il·lustrada de les nostres societats musicals.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías