Search
Close this search box.

La FSMCV organitza el curs sobre la rítmica Dalcroze per aprendre “solfeig musical en l’espai”

El Centre d’Estudis de la FSMCV organitza el curs “La rítmica Dalcroze i la seua pedagogia”, una formació dirigida a professors sobre educació rítmica, audició, solfeig i improvisació, basat en el mètode pedagògic desenvolupat per Jacques Dalcroze, compositor i pedagog suís que s’oposava a l’aprenentatge mecànic de la música.

La rítmica Dalcroze és un mètode actiu d’educació musical, bassat en l’aprenentatge de la música mitjançant el moviment corporal de l’alumne. Jacques Dalcroze va desenvolupar este mètode després d’observar els problemes d’aprenentatge que tenien els seus alumnes a les classes de solfeig, i va concloure que la musicalitat purament auditiva és una musicalitat incompleta, raó per la qual ha de completar-se amb les sensacions corporals. Així, Dalcroze va introduir estratègies educatives que incorporaven el moviment, creient que la musicalitat havia de sorgir del propi cos.

Per a Dalcroze, la música no s’escolta només per l’oït, sinó per tot el cos, doncs totes les facultats humanes s’auxilien mútuament oferint equilibri i harmonia. Betés de Toro es refereix al mètode Dalcroze com un solfeig corporal mitjançant el qual s’adquireix una millor comprensió del llenguatge musical.

Encara que aquest mètode és aplicable a qualsevol nivell d’aprenentatge musical i a qualsevol edat, és especialment útil en els cursos pre-instrumentals i en els primers anys de llenguatge musical, doncs el mètode Dalcroze pretén que l’alumne tinga primer una “vivència musical” mitjançant el cos, i posteriorment comprenga la música gràcies a les imatges interiors que s’ha format pels moviments.

El mètode Dalcroze es fonamenta en tres àrees bàsiques i relacionades: la rítmica, el solfeig i la improvisació. La rítmica correspon a la experiència sensorial i motriu, a la qual la persona, conduïda per la música, es posa en moviment realitzant amb el seu cos diferents aspectes musicals: tempo, matisos, ritme, forma, harmonia…

Si voleu conéixer més detalls sobre este interessant mètode educatiu, no deixeu d’apuntar-vos al curs sobre Rítmica Dalcroze que organitza la FSMCV. Teniu més detalls i el formulari d’inscripció a aquest enllaç. El període de matrícula acaba demà dia 3 de febrer.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías