Search
Close this search box.

La FSMCV negocia ja amb la Conselleria el finançament de les escoles de música i el nou mapa d’ensenyaments musicals de la Comunitat

Alta sintonia en els temes tractats entre les parts i obertura d’un diàleg que les negociacions per al finançament del col·lectiu de societats musicals en els pressupostos de 2016 i 2017 havia entelat

El president, Pedro Rodríguez, i el vicepresident primer de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Remigi Morant, es van reunir ahir amb el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a aprofundir en les mesures establides en el Pacte del Botànic que reconeixen reivindicacions històriques d’aquest col·lectiu per a millorar la situació de les Societats Musicals (SSMM) a la Comunitat.

Entre els principals punts tractats en aquesta trobada han destacat els relacionats amb els punts 86 i 87 del citat Pacte, corresponents al suport i finançament de les Escoles de Música (EEMM) com a part dels ensenyaments artístics valencianes i l’actualització de la seua reglamentació així com l’elaboració d’un mapa d’ensenyaments musicals.

Finançament de les EEMM

Quant a la necessitat d’oferir un major finançament per a les EEMM, des de la FSMCV s’ha assenyalat que la petició del col·lectiu és la d’un finançament adequat i que s’allunye del model de subvencions i s’acoste al model de conveni, mitjançant el qual el finançament parcial de les despeses de professorat puga ser sufragada mensual o trimestralment i no quasi als 18 mesos de la seua realització com ocorre ara.

La FSMCV ha posat sobre la taula la necessitat de l’existència d’una coresponsabilitat entre Conselleria i Ajuntaments en aquest tema de manera que puguen aconseguir-se, com ocorre en altres comunitats autònomes, cobertures entorn del 67% de les despeses de funcionament, llunyans de l’aproximadament 25%, que actualment cobreix la Conselleria, a la qual s’uneixen col·laboracions municipals molt diverses. La Conselleria s’ha mostrat disposada a estudiar aquest tema comprometent-se a exposar la seua posició sobre aquest tema durant aquest exercici per a pactar les contribucions públiques a destinar al col·lectiu.

Mapa d’estudis musicals

D’altra banda, el Conseller ha posat sobre la taula l’obertura de converses amb tècnics designats per la FSMCV i la recollida de dades, que ja està realitzant la Conselleria, per a elaborar un mapa dels ensenyaments musicals en la nostra Comunitat que permeta reconduir la situació dels estudis de música.

En la part alta de la formació s’ha mostrat partidari de la plena integració dels estudis de música en la Universitat. En el grau mitjà o professional és on més dificultats es van a presentar per l’existència d’elements complexos com són la pròpia xarxa pública, els conservatoris municipals i els dependents de societats musicals i altres privats, unida a l’alta demanda de places existent. Per açò, ha sol·licitat l’opinió i col·laboració de la Federació. La regulació d’aquesta etapa requerirà un estudi profund que la Conselleria està disposada a afrontar.

Quant a la petició de la FSMCV d’eliminar el grau elemental en els conservatoris públics, donada l’existència d’estudis anàlegs en les Escoles de Música, el Conseller ha arreplegat la proposta i ha mostrat el seu interès per estudiar-la.

Nou model d’Escoles de Música (EEMM)

El nou model de EEMM, sustentat per una pràctica amateur i grupal que permeta la professionalització dels seus usuaris, però que no estiga orientat exclusivament a la mateixa, com ocorre actualment en la majoria de centres de les societats musicals, és compartit per Conselleria i Federació. De fet, per a aquest curs s’ha desbloquejat ja la realització d’un curs de 100 hores de durada per als directors de les Escoles de Música que seran formats en el nou model.

Altres temes tractats

El Conseller ha anunciat en la reunió que en les pròximes setmanes la FSMCV serà convocada a participar en la Taula de la cultura valenciana. Al costat d’açò, ambdues entitats treballaran de forma coordinada per a reivindicar davant el Ministre de Cultura un major finançament per a les activitats culturals de la nostra Comunitat. Rodríguez i Morant han aprofitat també la reunió per a anunciar el començament dels treballs per a la celebració del 50 aniversari de la FSMCV que se celebra en 2018 i que cobrirà el període setembre 2017 a juny de 2018.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías