Search
Close this search box.

Segorbe acull l’Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

Segorbe acollirà l’Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) , que tindrà lloc dissabte que ve 28 de maig en l’Auditori Municipal Salvador Vaig seguir.


L’acte assembleari suposa el primer de 2022 i significarà la volta al format presencial per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, permetent congregar a representants de les 550 societats musicals federades per a fer balanç i abordar el futur de l’entitat i el col·lectiu. Amb això, els portaveus de les Societats Musicals podran demostrar la força vertebradora del moviment, que està present en el 95% dels territoris valencians de més de 500 habitants.


En el transcurs de l’esdeveniment s’abordaran assumptes d’especial interés per a l’entitat i el col·lectiu, entre els que cal destacar, com ve sent habitual, l’informe de gestió i actuació de la Junta Directiva corresponent a 2021, o el balanç de situació, compte de pèrdues i guanys i execució del pressupost de l’exercici anterior. Al mateix temps, al llarg de la jornada també hi haurà moments per a reconéixer la trajectòria i l’antiguitat d’aquelles societats musicals que han complit enguany aniversaris rellevants de més de 25 anys d’existència. Dins del moviment, prop del 30% de les societats musicals tenen més de 100 anys d’història, algunes arribant a sobrepassar els 200 anys. Trajectòries amb empremta cultural en la història valenciana que arreplegaran moment d’aplaudiment el pròxim 28 de maig a Segorbe.


L’Alcaldessa de Segorbe, Mª Carmen Climent, se sent “orgullosa de que Segorbe siga amfitriona d’un acte tan rellevant com l’Assemblea General de la FSMCV, així com de la XXIII Trobada de Bandes de l’Alt Palancia, després d’estos anys de pandèmia. La nostra ciutat viu la cultura com a pilar fonamental a nivell social i la música com a fil conductor de les nostres tradicions. Vull donar les gràcies a la Federació pel seu treball, en el que compten amb la total col·laboració de l’Ajuntament de Segorbe”.
Per la seua banda, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha agraït a l’Ajuntament de Segorbe “la inestimable col·laboració que el Consistori ha brindat a la Federació, que ens permet celebrar en la capital de l’Alt Palancia esta assemblea tan esperada per tots, per quant suposa la primera presencial que realitzem després de la pandemia”.

XXIII Trobada de bandes de música de l’Alt Palancia


Ja a la vesprada, com a colofó final de l’Assemblea General de FSMCV, Segorbe acollirà una altra gran cita musical, la XXIII Trobada de Bandes de Música de l’Alt Palancia. Este esdeveniment, que comptarà amb la participació de les 14 societats musicals de la comarca, reunirà a més de 450 músics en la vesprada del dissabte 28 de maig, a les 17:30 hores, en la Glorieta Botànic Pau. Les bandes eixiran des de tres ubicacions distintes i recorreran distints carrers del nucli urbà de Segorbe fins a confluir en la plaça de Agua Limpia i la Glorieta, on finalitzarà la desfilada, un dels esdeveniments més esperats, ja que comptarà amb la participació de la totalitat de les societats musicals.

Sobre la FSMCV


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada actualment per 550 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reunixen a més de 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la mitat de societats musicals existents al nostre país, el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana constituïx un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això, les societats musicals de la Comunitat Valenciana han sigut reconegudes com Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías