Search
Close this search box.

Albalat dels Sorells viurà el seu primer concurs de composició musical amb premis de fins 2000 euros

L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells ha creat el primer “Concurs de Composició musical Vila d’Albalat dels Sorells”.

El projecte ha sigut elaborat amb la col·laboració de la Unió Musical d’Albalat dels Sorells i té com a objectiu estimular i promoure la creació de noves peces musicals a fi d’ampliar el repertori bandístic amb referències a Albalat dels Sorells.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es compromet a organitzar i difondre per tots els mitjans al seu abast, la celebració del concurs i ha donar difusió a les obres premiades. De la mateixa forma que, mitjançant l’acord de col·laboració amb la banda, s’inclourà la peça guanyadora del primer premi, en el repertori habitual de la Unió Musical d’Albalat dels Sorells.

L’altre dels motius que esgrimeixen desde l’Ajuntament a patrocinar el concurs està relacionat directament amb la promoció i cura del patrimoni cultural i històric del municipi..

Per a la regidora de Cultura, Marisa Gimeno, “volem aprofitar l’ocasió per a donar rellevància a llocs, persones o qualsevol altre símbol representatiu del nostre poble”, per això, i segons marquen les bases del concurs, continua la regidora, “la peça guanyadora del 1r premi portarà un títol relacionat amb Albalat dels Sorells”.

Pel que fa als participants, aquests podran presentar totes les composicions inèdites que
desitgen, abans del 15 de juliol, les quals estan dotades amb un primer premi de 2000 €; un segon de 1000 €; i un tercer de 500 €; a més d’altres premis corresponents a diplomes acreditatius i menció especial.

Finalment, per a l’alcalde d’Albalat, Nicolau Claramunt, “la creació del I Concurs de Composició musical Vila d’Albalat dels Sorells 2022, situa al nostre municipi en el lloc
que li pertoca en l’àmbit musical; reconéixer i potenciar la llavor cultural que fa la Unió Musical d’Albalat i recolzar els músics és una obligació del nostre Ajuntament amb una part tan important de la nostra cultura i identitat”.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías