Search
Close this search box.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV actua a La Marina de València amb un homenatge a totes les dones artistes

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) actuarà el pròxim diumenge, 12 de març, a La Marina de València. El concert estarà obert a tot el públic i serà el nucli d’una sèrie d’accions artístiques que posaran el colofó als actes programats per la Federació al voltant del Dia Internacional de la Dona.

La jornada a l’icònic indret de la ciutat s’iniciarà a les 12.00 del migdia en el Tinglado 2. Allí, les més de 60 intèrprets que formen la Banda Simfònica de Dones faran partícip al públic en una flashmob, abans de partir en cercaviles fins al lloc on es realitzarà el recital: La Base, epicentre de la cultura a La Marina.

En el programa musical predominaran obres creades per compositores valencianes de diferents èpoques, a més de peces creades per homes en homenatge a la dona. S’interpretaran el ‘Bolero de l’Alcúdia’ amb arranjament d’Ángel García Martínez, ‘Femme força’ de Merche Femenía, ‘Delirio, ché’ de María Teresa Andrés, ‘Stachel’ d’Amparo Edo, ‘Cien años de suspiros’ de Santiago Quinto, ‘Puerta grande’ d’Elvira Checa, ‘Encarnita la de Llusian’ de José Vicente Egea, ‘Tota una vida’ de María José Belenguer i ‘La Marina’ de Vicent Mengual.

En esta cita, la Banda Simfònica de Dones comptarà amb una integrant especial: es tracta de l’artista urbana valenciana Alba García, qui realitzarà un mural en directe. “Amb totes estes accions volem fondre disciplines i rendir tribut a la dona com a artista», explica Lourdes Gavilà, secretària general de la FSMCV i coordinadora de la jornada. «A més, volem acostar-nos més al públic amb este nou format de concert», argumenta Gavilà.

L’actuació també servirà com a presentació de la nova directora de la unitat. Celia Torá Mateo (Abanilla, Múrcia, 1990) debutarà al capdavant d’una formació en actiu des de 2015 i que situa en el primer pla de l’escena a intèrprets de tota la Comunitat Valenciana i de totes les edats.

«Creiem que esta jornada és una acció necessària per a visibilitzar a la dona com a música i com a part fonamental del col·lectiu de les nostres societats musicals», expressa la secretària general de FSMCV.

El concert culmina la programació dedicada per part de la FSMCV a l’acció i la reflexió al voltant del 8M. La setmana va començar amb la taula redona ‘Música en Femení’, que va reunir importants dones de l’escena musical valenciana per a reflexionar sobre les seues trajectòries i el camí cap a la igualtat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías