Search
Close this search box.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV comença la gira 2024 a Torrevieja, Muro d’Alcoi i Benimodo

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) comença la seua temporada 2024 amb tres concerts que li portaran a recórrer diversos punts de la geografia valenciana durant el mes de març, celebrats al voltant del Dia Internacional de la Dona.

A3 General 1 scaled

La primera de les actuacions serà el pròxim diumenge, 3 de març (18.00 hores), a l’Auditorio Internacional de Torrevieja. Una setmana després, la formació visitarà la comarca del Comtat per a tocar en el Centre Cultural Polivalent de Muro d’Alcoi, el 9 de març (19.30 hores). Tancarà este periple el 10 de març (12.00 hores) a la Casa de la Cultura de Benimodo. Tots els concerts seran oberts al públic.

Després d’esta primera etapa, la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV continuarà la seua temporada el 14 d’abril, quan participarà com a formació convidada en el XVI Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia.

«Començàrem este projecte fa nou anys per a donar visibilitat a la dona en totes les facetes musicals: direcció, composició, interpretació i gestió. Hui veiem com formacions com la nostra donen fruit. Cada vegada més xiquetes toquen instruments abans masculinitzats, cada vegada tenim més directores i compositores. La nostra vocació, per tant, és continuar generant eixos referents», explica Lourdes Gavilà, secretària general de la FSMCV i responsable del projecte de la Banda Simfònica de Dones.

El programa musical estarà protagonitzat per compositores espanyoles i internacionals. S’interpretaran les obres Chelva, de Laura Beele; Bajo el puente de las palmas, de María José Belenguer; Odisea, de Sara Galiana; Las arenas de Nimes, d’Elvira Checa; D’un matin de printemps, de Lili Boulanger; Pink ribbon, de Marta Lozano; i La mezquita de Córdoba, de Julie Guiroux.

La gira suposarà la presentació de la nova directora de la unitat. Sofía Zarzoso (Castelló, 1996) debutarà al capdavant d’una formació que reuneix dones músiques de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i de diverses generacions, reunint intèrprets en edats entre els 12 i els 57 anys.

«El concert està plantejat com un viatge musical que comença un matí de primavera i que va transcorrent per diferents ciutats i èpoques, algunes més pròximes a nosaltres que unes altres, en la distància i en el temps. Durant el concert també hi ha una peça en concret que convida a la reflexió per totes les dones que pateixen càncer de mama», expressa la directora.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV va ser creada en 2015 per a situar en el primer pla de l’escena musical una formació íntegrament de dones, com a reconeixement al treball de tantes intèrprets, directores, compositores i gestores culturals silenciades durant segles. La plantilla es compon de prop de 70 músiques procedents de societats de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías