Search
Close this search box.

La Banda de Dones de la FSMCV i la Diputació de València commemoren el Dia de la Dona amb un concert en el Palau de la Música

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va oferir ahir 10 de març, un concert interpretat i dirigit exclusivament per dones, per a donar visibilitat a les dones compositores, directores i músiques.

Aquest concert commemoratiu, que la FSMCV celebra des de 2015, va tindre lloc en el Palau de la Música de València, amb la col·laboració de la Diputació de València i la participació de l’Ajuntament de València.

Banda Mujeres FSMCV 2019 2

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV va oferir el seu tradicional concert pel Dia de la Dona diumenge passat 10 de març en el Palau de la Música de València. Fotografia: Eva Máñez

L’actuació d’enguany de la Banda de Dones, dirigida per Marita Primo, va ser molt especial, ja que la Banda de Dones de la FSMCV va interpretar altres peces en homenatge a la dona i la música com són Mar i Bel de Ferrer Ferran, Remembrance, 1a Simfonia de Carlos Pellicer i Oscar for amnesty de Dirk Brossé, juntament amb l’estrena mundial de la Suite de les Séquies, un ambiciós projecte de composició impulsat des de la Diputació de València. Aquesta obra està creada per huit excel·lents compositores valencianes: Sara Galiana, Iluminada Pérez, Esther Torró, María José Belenguer, Claudia Montero, Raquel Sánchez, Miriam Pascual i Celia Rivero, amb el motiu central de les huit séquies del riu Túria, que constitueixen un referent patrimonial reconegut per la UNESCO a través del Tribunal de les Aigües de València.

Amb motiu d’aquesta composició, i pensant en la pròxima edició d’un disc que reculla aquesta singular peça, s’ha acompanyat la Suite amb huit composicions poètiques. Els textos han sigut coordinats per la poeta Maria Josep Escrivà, amb la participació de figures referents de la lírica valenciana, com Isabel Robles, Teresa Pascual, Encarna Sant-Celoni, Consol Martínez Bella, Begonya Mezquita, Begonya Pozo, Isabel Canet i la mateixa María Josep Escrivà.

A més, el concert va retre homenatge a la periodista i escriptora valenciana Didín Puig i Grau.

La Banda de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.


Fotografia: Eva Máñez

Compartir:

Últimas noticias

Categorías