Search
Close this search box.

El programa del Concert del Dia de la Dona homenatja a les dones compositores valencianes i a les dones que han fet història

S’apropa el Dia Internacional de la Dona, i el Concert del 8 de març que la Banda de Dones està preparant des del dia 25 de febrer, data en què van començar els assajos per tal que el repertori que s’interpretarà a l’Auditori del Palau de Congressos de Castelló sone perfecte este diumenge.

La jove directora Lidón Valer Cabaleiro serà l’encarregada de dirigir a les 70 dones músics que han estat seleccionades per formar part d’aquesta agrupació creada exclusivament per a la ocasió, i que posaran la música a la reivindicació de la importància de les dones en la història de la música i les seues composicions, moltes voltes menyspreades i oblidades pel sol fet d’haver estat compostes per dones.

Per aquest motiu, el programa del Concert del Dia de la Dona inclou una primera part on escoltarem obres compostes per dones valencianes, com la “Marxa del Rei Rabut” de Matilde Salvador, “Foundations” d’Amparo Edo i “Stonage” de Sara Galiana.

La segona part pretén retre homenatge a les dones que han fet història, amb obres com “A movement for Rose” de Mark Camphouse, “The Story of Anne Frank” d’Otto Schwartz i amb Irene Vilanova Domínguez com a violinista solista, i “Earthdance” de Michael Sweeney que comptarà amb la participació de les alumnes de l’Escola de Música Alqueries.

Programa del Concert

1ª Part. Dones compositores valencianes

Marxa del Rei Barbut (Matilde Salvador, 1918-2007).

Foundations (Amparo Edo, 1988). Tuba solista: Sandra García Contell.

Stonage (Sara Galiana, 1989).

2ª Part. Dones que han fet història

A Movement for Rose (Mark Camphouse, 1954).

The story of Anne Frank (Otto Schwarz, 1967). Violí solista: Irene Vilanova Domínguez.

Earthdance (Michael Sweeney, 1952). Amb la participació de les alumnes de l’Escola de Música Alqueries.

Directora: Lidón Valer Cabaleiro.

 

Lidón Valer Cabaleiro

Estudis: Títol Professional de Piano, Títol Superior de Percussió, Diplomatura de Mestra en Educació Infantil i Llengua Catalana, Curs Superior de Gestió de Societats Musicals.

En 2002-2003 va començar la seua formació en Direcció d’Orquesta a la ESMUC (Barcelona), junt amb Salvador Brotons, i va continuar en la especialitat de Cor amb Mireia Barrera.

També ha realitzat estudis de Direcció de Banda amb Jan Cober a l’ISEB (Trento) i Masterclass amb grans mestres com J.R. Pascual Vilaplana, Miquel Rodrigo, Eugene Corporon, Franco Cesarini, Alex Schillings, Douglas Bostock, E. García Asensio, Thomas Doss o Tony Scholl, entre d’altres.

Ha sigut directora titular del Cor “Verge de l’Avellà”.

Com a directora titular de la Unió Musical Catinenca, ha rebut el Premi Euterpe al Desenvolupament i Innovació Bandística (2004), 1er Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Bandes de Castelló i 1er Premi al Certamen Autonòmic de Bandes de la Comunitat Valenciana (2008).

Ha sigut la directora de la Banda Infantil i Jove d’Almassora (2009-2013).

En 2015 fou la directora de la Banda Jove “Las Provincias”, formada per 150 xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana.

Actualment, és membre per oposició del cos de mestres de música de la Generalitat Valenciana, i directora titular de la Banda Jove i Simfònica de la Unió Musical Alqueriense, amb la qual ha rebut diversos guardons (2n Premi del Certamen Provincial 2006, 1er Premi al Concorso Internacional Bandistico de la Vall d’Aoste, Premi a la millor directora al mateix concurs, 1er Premi al Certamen Internacional de Bandes de la Senia 2010, 1er Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Castelló 2013 i 1er Premi i Menció d’Honor al Certamen Autonòmic de Bandes a la tercera secció).

També, entre altres reconeixements, ha obtingut el 2n Premi al Concurs de Direcció de Sant Mateu, Beca Musical Fundació Dávalos-Fletcher i Premi “Jóvenes Valores” Radio Castellón-Cadena SER.

Al 2017, ha sigut nomenada directora de la Banda de Dones de la FSMCV, serà directora de la Cantata “La Conlloga de Tombatossals” i dirigirà la Unió Musical Alqueriense dins del prestigiós Certamen Internacional de Kerkrade (Holanda).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías