Search
Close this search box.

Vint societats musicals valencianes, d’Europa i Sud-Amèrica participen en el sorteig del CIBM Ciutat de València 2017

Conclòs el termini d’inscripció per a la 131 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2017, que se celebrarà al Palau de la Música del 20 al 23 de juliol, el passat dimarts es va procedir al sorteig de participació i orde d’actuació de les bandes inscrites. Entre les diferents seccions que oferix el festival (honor, primera, segona i tercera), un total de 20 societats musicals participaran al certamen, de les quals, 13 bandes provenen de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, 5 són de la resta del territori de l’Estat (de les províncies de Pontevedra, Múrcia, Illes Balears i 2 de Jaén) i 2 estrangeres (de Colòmbia i Holanda).

La regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comité organitzador del concurs, Glòria Tello, ha volgut manifestar que es tracta d’una edició “que permetrà gaudir de l’ofici, treball, il·lusió i de la gran qualitat de les bandes que hi participaran, tant de la majoria que són de la nostra terra, com las d’altres autonomies i les estrangeres, que enguany provenen de Colòmbia i Holanda”. A més, ha incidit en l’esforç fet per tal de mantenir la quantitat de diners en premis, i ha destacat el precertamen “que volem potenciar encara més, ja que l’any passat va ser un gran èxit de públic, i tota una festa musical en tots els barris on es va desenvolupar”.

L’ordre per a la secció tercera és: Unió Musical d’Ibi (Alacant), Unión Musical de Dolores (Alacant), Banda Sinfónica Obra Salesiana el Niño Jesús de San Cristobal – Bogotá (Colòmbia), Asociación Musical “la Inmaculada” de Arroyo del Ojanco (Jaén) i Unió Musical del Grau de Castelló (Castelló)

Per a la secció segona és: Aso. Cultural Agrupación Musical de Linares (Jaén), Harmonie St. Caecilia Blerik (Holanda), Sociedad Musical “la Familiar” de Benissanó (València), Agrupació Musical Artística Santa Cecilia de la Vilavella (Castelló), Associació Banda de Música de Manacor (Illes Balears) i Sociedad Musical “la Popular” de Pedralba (València).

Per a la secció primera és: Societat Musical “la Primitiva” de Rafelbunyol (València) Unión Musical Cartagonova (Múrcia) i Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra).

Per a la secció d’Honor és: Societat Musical d’Alboraya (València), Societat Unió Musical Alberic (València) i Banda Sinfónica Círculo Católico de Torrent (València).

Durant el sorteig, s’entregaren a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Estes partitures són Around the World in 80 Days d’Otto Schwarz, per a la secció tercera; Taj Mahal d’Hugo Chinesta, per a la segona; Everest de Jordi Peiró, per a la primera, i Scylla de Francisco Zacarés, per a la secció d’honor; estes dos últimes estrenes absolutes. Totes estes composicions són originals per a banda de música.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías