Search
Close this search box.

La Banda de Dones de la FSMCV consolida la seua trajectòria amb un concert en la XX edició dels Premis Max

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) participarà aquesta nit en la XX edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació SGAE en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.

En la gala, que se celebrarà a partir de les 22.00h en el Palau dels Arts, 50 dones músiques de la Comunitat Valenciana demostraran el talent femení sota la batuta de la directora Lidón Valer Cabaleiro. Interpretaran un repertori inspirat en les cercaviles per a representar la tradició de “festa en el carrer”, dins d’un gran espectacle en el qual s’ha posat un especial accent a l’autoria artística femenina.

“La participació de la Banda de Dones de la FSMCV en uns premis de rellevància nacional com són els Premis Max, suposa la consolidació i el reconeixement a la qualitat del treball musical que des de fa segles i fins a l’actualitat estan desenvolupant les dones músiques a la Comunitat Valenciana i la seua gran contribució a l’àmbit musical, en general”, ha destacat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

La Banda de Dones va ser una iniciativa de la federació engegada en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió. Lidón Valer Cabaleiro és la seua actual directora i abans d’ella van ocupar el càrrec Beatriz Fernández i Inma Mateu en 2015 i 2016, respectivament.

Suport a la igualtat de gènere en l’àmbit musical

La FSMCV va ser la primera entitat valenciana i la 4ª a Espanya a signar la carta d’igualtat dona/home en les Arts Escèniques promoguda per la plataforma “Clásicas y Modernas”. Amb aquesta adhesió voluntària, va adquirir una sèrie de compromisos amb la finalitat d’incrementar la presència de les dones en les seues activitats i difondre-ho a tot el col·lectiu musical, com la intenció d’inferir en les seues activitats per a millorar en temes d’igualtat.

En aquesta línia, la FSMCV recentment ha desenvolupat un decàleg amb claus bàsiques per a impulsar la presència i el lideratge de la dona en l’àmbit musical amb la finalitat d’assentar bases constructives en l’entramat musical que permeten acabar amb les desigualtats de gènere en aquest sector.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías