Search
Close this search box.

La FSMCV rep el guardó “Regi D’Or” per la seua contribució cultural a l’àmbit faller

Aquest reconeixement ha sigut concedit per la Falla “Tio Pep” Plaza de la Reina, Paz i Sant Vicent de València. Les Societats Musicals han reivindicat la necessitat de signar un conveni amb Junta Central Fallera perquè la música ocupe un paper principal dins de les Falles.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha sigut guardonada amb el premi “Regi d’Or ” que atorga la Falla “Tio Pep” (Plaça de la Reina, Paz i Sant Vicente) per la important col·laboració de la música amb les Falles.

El premi ho han arreplegat per part de la FSMCV Antonio Aliaga, president comarcal de la Ribera Alta, i José Vicente García Alapont, president de les Societats Musicals federades de la ciutat de València.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez ha manifestat l’agraïment de les Societats Musicals per aquesta distinció que suposa un reconeixement a la labor que desenvolupen com un dels principals agents culturals de la Comunitat Valenciana.

El president de la FSMCV ha aprofitat aquesta ocasió per a reivindicar la necessitat que la música ocupe un paper principal dins de la festa fallera i s’aposte per la contractació de bandes pertanyents a les nostres Societats Musicals perquè aporten valor i qualitat a la festa.

“Cada vegada hi ha més grups il·legals de músics que no pertanyen a les nostres SSMM i que són contractats per les comissions per als actes fallers. El problema és que per la seua forma d’actuar, per exemple disposen d’un nombre insuficient de músics per a tocar dignament les obres, desvirtuen i perjudiquen el treball educatiu, social i artístic de les nostres SSMM”, ha destacat Pedro Rodríguez.

“És imprescindible trobar al costat de l’Administració Pública una solució amb l’objectiu de protegir l’aportació de la música a la festa fallera i atorgar-li el reconeixement que mereix com un dels seus pilars principals”

“Sabem que aquesta decisió està motivada per qüestions econòmiques. Per açò, és imprescindible trobar al costat de l’Administració Pública una solució amb l’objectiu de protegir l’aportació de la música a la festa fallera i atorgar-li el reconeixement que mereix com un dels seus pilars principals”, ha continuat el president de la FSMCV.

Des de la Federació s’ha insistit que enfortir llaços entra les SSMM i les Falles és essencial per a aportar valor patrimonial i cultural a la festa, trets clau per a continuar sent considerades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Si bé en l’últim any la Junta Central Fallera (JCF) va incrementar les subvencions concedides per a la contractació de bandes de música com a mostra de la seua aposta per una presència musical de qualitat, des de la FSMCV s’ha insistit en la necessitat de signar un conveni FSMCV-JCF perquè les qüestions de futur relacionades amb la música es prenguen d’una forma consensuada amb l’objectiu de prendre mesures assumibles per les comissions i la festa en el seu conjunt.

“Amb aquest tipus d’actuacions aconseguirem que s’obtinga un resultat eficient i de qualitat que ens permetrà gaudir de la vàlua i professionalitat dels nostres músics, la qual cosa consolidarà el reconeixement i valor de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat”, ha assegurat Pedro Rodríguez.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías