Search
Close this search box.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV comença la seua temporada de concerts

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) inicia la seua temporada amb un doblet de concerts per a arrancar el mes de març. La formació actuarà els pròxims 5 i 6 de març a Sant Mateu i Morella, respectivament, sota la batuta de la directora titular de la formació per a aquest any 2022, la castellonenca, Norma Comes.


Emmarcat en el pla de treball i assajos, la Banda Simfònica de Dons es reunirà els caps de setmana del 19, 20 i 26, 27 de febrer en l’Alqueria Julià – Casa de la Música, seu de la FSMCV, per a realitzar una trobada pedagògica. Aquest suposarà la primera vegada que l’actual plantilla es reunisca, baix la direcció de Norma Comes, que va ser triada el mes de gener passat i prendrà el relleu d’Inma Mateu, qui va estar al capdavant de la formació en 2020 i 2021.

Així, el primer cap de setmana de març la formació oferirà la seua primera actuació pública. El dissabte 5, a les 18.00 hores, serà l’auditori de Sant Mateu l’escenari triat per a presentar aquesta nova temporada, i el diumenge dia 6, a les 12.00 hores, es farà el propi en el recinte firal de Morella. El concert, com és costum en la Banda Simfònica de Dones, comptarà amb un repertori que perseguirà posar en valor la figura de la dona en la música, especialment en aquesta ocasió, en l’àmbit de la composició. D’aquesta manera, la primera part estarà formada per obres compostes íntegrament per dones: dues obres de Shelley Hanson, com són “Patapan” i “Elegy for Albinoni”, seguides de ‘La Odisea’, obra per a banda simfònica de la jove compositora valenciana Sara Galiana Sola (València, 1989), i el pasdoble ‘A la Local’, compost per la directora de la formació i compositora, Norma Comes Vidal. La segona part del concert estarà integrada per obres on la dona compta amb un destacat paper protagonista, com és el cas de ‘A movement for Rosa’, de Mark Champhouse, i ‘Rubicon’, de Bert Appermont, que comptarà amb la col·laboració de les sopranos Yasmina Müller i Marian Torres.

Obra d’estrena


A més, en el marc del concert s’entrenarà el pasdoble de “De banda a banda”, obra guanyadora del primer concurs de pasdobles del programa de ràdio homònim, d’àPunt Media. La peça guarda una rellevància especial ja que la compositora Andrea Picó Font (València, 1984), és al seu torn, percussionista de l’actual formació de la Banda Simfònica de Dones.


Per a la presidenta de la FSMCV, Daniela González, “aquesta temporada de la Banda Simfònica de Dones és molt especial puix que suposa tornar a reunir la formació, després d’aquests mesos tan durs de pandèmia, en un projecte important i necessari, desenvolupat íntegrament en clau femenina i en el qual posarem el focus en aquesta ocasió en joves compositores valencianes”.


La plantilla de la Banda Simfònica de Dones s’ha adaptat a les circumstàncies especials derivades de la pandèmia i està integrada aquesta temporada per més de 55 músiques procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 als 56 anys, amb una presència destacada d’estudiants i amateurs, la qual cosa posa de manifest el valor formatiu d’aquest projecte.


La Banda Simfònica de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural. Aquest projecte musical, desenvolupat íntegrament per dones, des de la direcció, la composició, la interpretació i la gestió, forma part d’un dels eixos estratègics de la FSMCV que és visibilitzar el talent musical femení i treballar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías