Search
Close this search box.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV inicia aquest cap de setmana la seua temporada 2020 a Amposta

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, sota la direcció d’Inma Mateu, inicia la seua temporada 2020 aquest cap de setmana. El planning de concerts donarà principi amb tres grans cites que tindran lloc en les pròximes setmanes, amb actuacions dins i fora de la Comunitat Valenciana i que culminaran amb els concerts entorn del Dia de la Dona.

D’aquesta manera, el primer concert tindrà lloc aquest diumenge dia 29 de febrer a  Amposta, emmarcat en el projecte “De Banda a Banda” organitzat per la Societat Musical Lira Ampostina, seguit dels concerts que tindran lloc a Oliva el 7 de març; i el 8 de març, dia de la dona, a Dénia.

Com a part del seu programa anual de trobades, la banda simfònica es concentra els caps de setmana previs a cada actuació en diversos punts de la Comunitat Valenciana, on tenen lloc els assajos, com el celebrat el passat cap de setmana en la seu de la Agrupació Artística Musical de Dénia. Aquesta ha sigut la primera ocasió en la qual la renovada plantilla de la Banda Simfònica de Dones -integrada únicament per dones- es reuneix per a assajar sota la batuta de la directora valenciana Inma Mateu.

 

270 aspirants per a 80 places

La plantilla de la Banda Simfònica de Dones està integrada per 80 músiques procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 als 60 anys. Per a la configuració de la plantilla d’aquest temporada 2020, s’han rebut un total de 270 sol·licituds, la qual cosa suposa un increment del 46% respecte a l’any anterior. Per procedència, 59 candidates són de la província d’Alacant, 31 de la província de Castelló i 180 de la província de València.

La Banda Simfònica de Dons és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha destacat que “aquest projecte musical, íntegrament en clau femenina, forma part d’un dels eixos estratègics de la FSMCV que és visibilitzar el talent musical femení que hi ha en la nostra terra i lluitar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques”.

Primer concert fora de la Comunitat Valenciana

El pròxim concert del 29 de febrer de la Banda Simfònica de Dones suposarà el primer concert fora de la Comunitat Valenciana d’aquesta formació. En aquesta ocasió, la Banda Simfònica de Dones ha sigut convidada per la Societat Musical Lira Ampostina per a participar en el projecte “De Banda a Banda” que organitza aquesta societat musical i que enguany celebra la seua 19a edició.

El programa del concert, com és habitual en la programació de la Banda Simfònica de Dons, tindrà com a protagonista a la dona. En ell, es farà un repàs a obres compostes per dones com ‘Cleopatra’, obra de la compositora Valenciana Amparo Edó i composta per a la Banda de Dones de FSMCV en 2015, o el pasdoble ‘Luisa Font’ de la compositora Andrea Picó de Benilloba, percussionista de la Banda de Dones. També hi haurà un moment per a obres que tracten sobre figures femenines com ‘Concha Sansaloni’, pasdoble del compositor Salvador Gonzalez i dedicat a una dona molt vinculada a la música i el món bandístic, sobretot a la seua banda: la societat musical Ateneu de Cullera.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías