La junta directiva de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha triat a Norma Comes Vidal com a nova directora de la Banda Simfònica de Dones per a la temporada 2022.
Natural de Borriana, Norma Comes substitueix en el càrrec a Inma Mateu, qui ha dirigit la Banda Simfònica de Dones en les temporades 2021 i 2020. La directora castellonenca és professora del Conservatori Professional de Castelló, directora de l’Agrupació Filharmónica Burrianense i de l’Associació Musical Castàlia de Castelló. En l’àmbit de la interpretació, Norma Comes ha sigut clarinetista de la Jove Orquestra Valenciana i de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, així com reserva de la Jove Orquestra Europea Gustav Mahler i de la Jove Orquestra de Catalunya.
Així, la directora Norma Comes Vidal serà l’encarregada de liderar sobre l’escenari a una nova plantilla de músiques, després que la convocatòria per a la selecció d’aquestes noves intèrprets tancara el passat 28 de desembre. En les pròximes setmanes, la Federació donarà a conéixer la programació per a la volta als escenaris d’aquesta unitat artística.
Sobre la Banda de Dones de la FSMCV
La plantilla de la Banda Simfònica de Dones està integrada per més de 70 músiques procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 als 60 anys. Per composició, més de la meitat de la plantilla està formada per estudiants, la qual cosa posa de manifest el valor formatiu d’aquest projecte.
La Banda Simfònica de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural. Aquest projecte musical, íntegrament en clau femenina, forma part d’un dels eixos estratègics de la FSMCV que és visibilitzar el talent musical femení que hi ha en la nostra terra i lluitar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques.
Sobre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana
La FSMCV està integrada actualment per 550 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que reuneixen 43.000 músics i 60.000 alumnes que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu i cultural considerat únic en el món.