Search
Close this search box.

Així serà la nova Casa de la Música de Cheste

Xest tindrà la seua nova Casa de la Música, el lloc on els músics de La Lira desenvoluparan el seu dia a dia i es formaran musicalment, en una de les associacions més importants de l’àmbit cultural de Xest, pel número d’associats, per activitats i per la tasca educativa que desenvolupen.

Amb la licitació del projecte de reforma de l’antiga Casa de la Cultura per convertir-la en la Casa de la Música, valorat en 800.000 euros més IVA, es posa en marxa un dels projectes més importants de l’Ajuntament de Xest per a aquesta legislatura. Una construcció que es troba distribuïda en planta semisòtan, planta baixa i dos altures. L’accés continarà fent-se pel número 6 del Carrer Antonio Machado.

Al semisòtan s’ubicaran fins a nou aules instrumentals i un magatzem. A la planta baixa estarà la recepció, els banys, un pati, una terrassa, dos aules infantils, un despatx per a la direcció així com una sala polivalent per a realitzar audicions, xarrades i actes.

A la primera planta estaran ubicades tres aules teòriques, un aula instrumental, un magatzem d’instruments, la sala de juntes, la sala de professors i una biblioteca.

Per últim, en la planta segona s’ha projectat la sala d’assajos, un espai per al control i so, un espai destinat a reprografia i arxiu, l’aula de percussió a més d’altres elements comuns dels banys i una cambra de neteja.

Més d’un centenar de joves músics, així com els adults de la banda simfònica, gaudiran d’aquestes instal·lacions per al pròxim curs.

La Lira està d’enhorabona

El president de La Lira, Ismael Sánchez, es congratulaba per la construcció de la nova Casa de la Música: “ens va a suposar un alleujament important, perquè les instal·lacions actuals s’havien quedat molt xicotetes. En estos moments, n’hi han més de cent cinquanta educands a la societat musical, a més a diari n’hi han activitats donat que tant els músics de la banda com de la banda juvenil assaigen quasi a diari”, subratllava Sánchez.

El president resaltava que tant els tècnics de l’Ajuntament com els arquitectes “han dissenyat la nova Casa de la Música atenent a les nostres necessitats, amb reunions que van començar fa ja bastants messos per saber què era el que necessitàvem. Han consultat amb els professors, la directora de l’escola, amb mi i la directiva, es podria dir que el projecte l’hem dissenyat nosaltres”, deia Sánchez.

Per últim, Ismael Sánchez ha volgut destacar que les noves instal·lacions “són una aposta de futur” per a la banda i per a Xest en general. I encara que no es poden determinar els plaços amb exactitud, “és probable, com ens van explicar, que les obres estiguen llistes per a juliol del 2018”.

Una gran aposta de legislatura

La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, ha assegurat que “Xest es mereix tenir una  Cas de la Música del segle XXI, ja que la oferta formativa i cultural d’una societat musical com La Lira és molt imprtant, desenvolupen una tasca professional que té un gran mèrit, ja que no només projecten música com a forma de cultura, sinó que formen a centenars de joves”.

Per la seua banda, l’alcalde de Xest José Morell ha destacat que des de l’equip de govern sempre han “apostat per este projecte com un dels eixos fonamentals de les infraestructures d’aquesta legislatura, és un projecte que compta amb un recolzament unànime, polític i social, i que s’ha portat a terme consensuat i atenent les demandes i necessitats de la societat musical”.

L’equip de govern de Xest ha portat avant este projecte en el que porta treballant des de l’any passat, i permetrà al municipi “comptar amb unes instal·lacions de primer nivell per desenvolupar el dia a dia de la societat musical”, com ha afegit el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro, qui assegura que “serà una referència en una província com la de València amb tanta tradició musical, perquè té més de 130 anys d’història, i fou l’única associació capaç de sobreviure a la Guerra Civil oferint música i cultura, per això es mereix, tant la societat com el poble, una Casa de la Música Moderna”, tancava el regidor.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías