La banda Verge de l’Ermitana de Peníscola toca per la investigació del càncer infantil

L’Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola va presentar el dissabte 25 de març una nova edició del concert solidari, que organitza i realitza cada any des del 2010. Enguany el concert, que es celebrarà el dissabte 8 d’abril a les 19:30 al Palau de Congressos de Peníscola, destinarà tota la recaptació de les entrades a la investigació del càncer infantil que es realitza a l’Institut d’Investigació en Salut de l’hospital La Fe de València.

Sota el títol “Va de… Música valenciana del segle XXI”, la banda de la societat musical interpretarà un repertori d’allò més variat, amb una entrada-donatiu de 3 euros per als adults i 1 euro per als menors de 12 anys, i que es destinarà en la seua totalitat a la causa solidària.

En la presentació del concert el passat 25 de març, la doctora Adela Cañete, cap de secció de la unitat d’oncologia pediàtrica de La Fe va assenyalar que en aquest servei s’atén una mitja de 120 xiquets cada any amb diferents enfermetats neoplàsiques, i que aconsegueixen curar el 80% de les mateixes gràcies a la investigació que els permet conéixer més tant les malaties com els tractaments. Una investigació que es pot dur a terme gràcies a les ajudes de fons públics i privats i de la solidaritat de les persones.

La doctora també va destacar que els diners que s’obtenen es dediquen al personal investigador del laboratori, la compra de material fungible i els equipaments.

Per la seua part, el director de la banda, Salvador García Sorlí, va explicar el repertori del concert que constarà de dues parts; a la primera intervindrà la Banda Juvenil de l’Associació, interpretant el pasdoble Per damunt de tot valencians de Miquel Vilar, la fantasia descriptiva Rapsòdia valenciana del mestre Penella, i el xicotet poema per a banda i cor infantil El caragol Mifasol, de Ferrer Ferran, que comptarà a més amb la interpretació coral dels alumnes de l’escola de música.

La segona part correrà a càrrec de la Banda de Música de la societat, que interpretarà tres peces. Obrirà amb el pasdoble de concert Los Barbas de Ferrer Ferran, el Concierto número 1 para clarinete y banda d’Òscar Navarro a on la clarinetista María Simó Nafría intervindrà com a solista, i tancarà el concert amb el poema simfònic de Juan Gonzalo Gómez Deval Jaume I el Conqueridor.

El president de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola, Manuel Beltrán Biosca, va destacar durant la presentació la importància de la causa, i va convidar a l’assistència massiva al concert per tal de recaptar els màxims fons possibles. De la mateixa manera, va recordar que el preu de l’entrada-donatiu serà de 3 euros per als adults i d’un euro per als menors de 12 anys.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías