Search
Close this search box.

Així va viure la Banda Filharmonia d’Oriola el Primer Premi i Esment d’Honor en el XLVIII Certamen Provincial de Bandes d’Alacant

El passat 6 d’abril de 2019, la Banda Filharmonia d’Oriola va aconseguir el Primer Premi i Esment d’Honor en el XLVIII Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació d’Alacant sota la direcció del músic oriolà, Alfonso Javier Alfonso González.

D’aquesta manera, la Banda Filharmonia representarà a la província d’Alacant en el certamen autonòmic, en la seua quarta categoria, que se celebrarà el mes de novembre en el Palau de la Música de València al costat de les bandes guanyadores de l’altres dues províncies, Castelló i València.

Aquest premi suposa un dels primers reconeixements a aquestos primers quasi cinc anys de la marxa d’aquesta Associació. La Banda Filharmonia d’Oriola pertany a l’Associació Cultural Amics de la Música i la Dansa d’Oriola, ja coneguda com ACAMDO, que naix l’any 2014 amb el propòsit d’intentar posar en valor el patrimoni musical i cultural d’Oriola.

XLVIII Certamen Provincial de Bandes d’Alacant

Sent fidel a la seua filosofia, va començar aquest Certamen amb la interpretació del pasdoble del músic oriolà José María Moreno, El de más clase, escrit l’any 1944 i estrenat a Alacant. És un pasdoble desconegut per a tots i està integrat dins de la col·lecció de discos que ACAMDO està gravant i que es titula: “Músicos y músicas de Orihuela (obras desconocidas y olvidadas)”. Després de la magnífica interpretació del pasdoble, va interpretar l’obra obligada del rafaleny Sixto Manuel Herrero, Drapos, i va acabar la seua participació amb l’obra lliure Nostradamus d’Otto Schwann.

Tal com ens conta el seu director Alfonso J. Alfonso: “Ha sigut una experiència inoblidable per com els músics s’han compromés en aquest projecte. Després de quasi 4 mesos d’intens treball d’assajos, compaginant estudis, treball i llevant temps a les famílies, aquest ha sigut el resultat: el reconeixement per part del jurat atorgant aquesta puntuació per a obtindre aquestos premis. Les llàgrimes d’emoció no es podien contindre i la cara de satisfacció va ser una cosa inoblidable per als músics i per a tots els que ens van acompanyar“.

Agraïments

Des de l’Associació constaten que el resultat és fruit del treball, la constància i l’esforç que s’està duent a terme per part de totes les persones que la suporten:

– Els músics que han cregut en aquest projecte per damunt de tot. Alguns d’ells es van traslladar des de l’altra part d’Espanya, recorrent 800 quilòmetres a la nit, per a poder estar al costat dels seus companys.
– Els pares, que sense ells no seria possible.
– Les entitats i amics que els han ajudat, com l’Ajuntament d’Oriola, i concretament les Regidories de Pedanies i Festivitats que compten amb l’Associació i els donen suport quan l’han necessitat.
– I un altre pilar important el constitueix el suport de la Caixa Rural Central la col·laboració de la qual facilita molt la labor.

La Banda també agraeix a la Regidoria de Cultura i Educació la cessió de l’Auditori de la Llotja per als assajos i el préstec del material necessari per als assajos d’aquest últim mes, així com al President de la Banda Unió Musical de Sant Bartolomé per deixar-los utilitzar els seus instruments en el concert que van realitzar a l’Auditori d’aquesta localitat el passat 31 de març.

Gràcies també a la Banda de Música de Sant Fulgenci i La Matança i als seus Presidents, per prestar-los alguns dels instruments per al Certamen, i a la Banda Santa Cecilia Camp de Mirra per compartir camió i instrumental per a poder actuar en el concurs. I, per descomptat, a la banda de la Torre de les Maçanes per estar atents a tot el necessari i, especialment, a Manolo Valois.

A això se li afig l’esforç de tindre la bandera a temps per part de la vicepresidenta Mª Carmen Alfonso i la modista de la ciutat, Carmen García, i l’orfebre, Luis Martínez, que van deixar tot donant prioritat al fet que la bandera estiguera llesta per al Certamen.

Per a acabar Alfonso comenta que tot això és possible perquè hi ha un equip, cada vegada més nombrós, de directius que treballen en l’ombra i de forma altruista, i que sense ells no podria ser possible res del que es fa en les Societats Musicals.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías