Search
Close this search box.

La Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València guanya el primer premi del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’

La Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València amb una puntuació de 281,5 punts va aconseguir el primer lloc del XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ organitzat ahir diumenge per l’Agrupació Musical Senienca en aquesta població de la comarca del Montsià. El premi que es va emportar la formació valenciana van ser 4.000 euros, un trofeu i un diploma. La segona classificada va ser la Banda de Música Sementeira de Cambre d’A Corunya que va sumar 266 punts, que la van fer mereixedora del segon premi del concurs, per la qual cosa va rebre un diploma de participació.

Un any més, segons els organitzadors, s’ha complit amb l’objectiu de donar a conèixer la feina que fan les bandes de música dins de la cultura d’un país per tal de promocionar-les i se’ls reconega l’esforç que fan. Cal recordar que aquest concurs està adreçat a bandes no professionals d’arreu del món i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.

En la Secció Segona del Certamen, on concursaven les dues bandes, poden participar formacions amb un màxim de 100 músics, dels quals sols 6 poden ser aliens a la banda, i han d’estar formades bàsicament per instruments de vent (fusta i metall) i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda. La participació en aquesta secció ve marcada per la dificultat de les obres a interpretar. En aquest cas, les dues bandes han hagut d’interpretar l’obra obligada, Three Sketches for Wind Ensemble de Luis Serrano Alarcón i una obra de lliure elecció. La formació gallega va escollir Marea Negra. Symphony n. 1 d’Antón Alcalde i la valenciana Mutanza. Symphonic variations for band de Jim Curnow.

Bandes participants

La Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València, és una formació amb molta història. Creada el 1880, ha estat dirigida per batutes com la de Liberto Beneto o Marcos Mompó, que la van fer participar en nombrosos certàmens internacionals o festivals com el de Salzburg i Bratislava. La Banda també ha protagonitzat concerts amb reconegudes formacions i directors convidats. Des del mes de desembre de 2015, la banda està dirigida pel guitarrista, compositor i director d’Atzeneta d’Albaida, Ramón Garcia, amb qui, entre altres, ha obtingut el primer premi amb menció d’honor del Certamen Internacional de Bandes de Filarmoni d’Ouro (Oporto).

banda societat escola musical santa cecilia olleria primer premi certamen vila senia segona seccio 2019

Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria

Respecte a la Banda de Música Sementeira de Cambre d’A Corunya, va fer la seva presentació pública el desembre de 1986 i des de 2001 està dirigida per la batuta de Francisco J. Vidal, solista de la Banda Municipal d’A Coruña. La seua activitat se centra a l’Ajuntament de Cambre i en la seua província. Ha participat en diferents certàmens aconseguint un primer, un segon i un tercer premi en el I, el VII i el III Certamen Gallego de Bandas de Música, respectivament, i un segon premi en el CXXIV Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”.

banda musica sementeira cambre corunya segon premi certamen vila senia segona seccio 2019

Banda de Música Sementeira de Cambre – A Corunya

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías