Search
Close this search box.

La Campanya d’Intercanvis Musicals més gran en la història de la Comunitat es clausura amb un concert de més de 350 músics al Palau dels Arts

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Cors de la CV (FECOCOVA), la Federació de Folklore de la CV (FFCV) i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT) van oferir ahir diumenge 15 d’octubre un concert conjunt al Palau dels Arts que va posar el tancament a la XIV Campanya de Concerts d’Intercanvis musicals, que és la primera que s’ha fet extensiva a totes les federacions relacionades amb la música i la cultura popular de la Comunitat Valenciana.

En aquest concert van actuar en representació d’aquestes entitats més de 350 músics, cantants i membres de grups de dansa i ball tradicional.

Entre altres, l’acte va comptar amb la presència del Conseller d’Educació, Vicent Marzà; el sotssecretari de la Conselleria d’Educació, Josep Joan Vidal; el director general del Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura popular valenciana, Marga Landete; el diputat de Podem en Els Corts, Pepe Almeria; el diputat del PP en Els Corts, Miguel Ángel Mulet; el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez; el president de la FECOCOVA, José Cantó; el president de la FFCV, José Ramón Peinado; i el president de la FVDiT, Juanjo Trilles.

En la trobada, el Conseller Vicent Marzà va destacar que el concert oferit per les 4 federacions és la clara demostració d’allò que “som capaços de fer els valencians al voltant de la nostra cultura popular, la nostra música i les nostres tradicions. Aquesta campanya no solament ha vingut per quedar-se, sinó que l’any que ve pretenem que siga més i millor. Enguany des de la Generalitat hem destinat 1.500.000 euros a aquests concerts d’intercanvis i esperem que encara puga ser més i açò serà possible si entre tots ens unim per a tindre millor finançament”. A més, el Conseller ha mostrat la seua felicitació a les quatre federacions i a tots els participants que han fet realitat aquesta campanya d’intercanvis.

La XIV Campanya d’Intercanvis musicals s’ha convertit en la més important de la història i en ella van participar durant 137 dies més de 26.000 músics pertanyents a 728 grups musicals, que van oferir 728 concerts als quals van acudir més de 182.000 espectadors.

 

Imatge: Àlex Oltra.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías