Search
Close this search box.

L’Institut Valencià de Cultura celebra el concert de cloenda de la campanya d’intercanvi entre federacions

L’Institut Valencià de Cultura va celebrar ahir a l’Auditori del Palau de les Arts el concert de cloenda de la campanya d’intercanvi entre federacions, que es tanca amb un total de 728 concerts d’intercanvi entre els diferents membres de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), la Federació de Colles de Dolçaina i Tabal i la Federació Valenciana de Folklore.

El conseller Vicent Marzà, màxim responsable de cultura de la Generalitat, va voler destacar que «per primera vegada fem un acte tots i tots junts per a una expressió, la de la música, que és més que un tret d’identitat per a les valencianes i els valencians. La música i actes com aquest ajuden a vertebrar les nostres comarques i a impulsar la cohesió social», i va afegir: «Aquest acte de hui és l’exemple dels diferents elements que conformen una bona part de l’ecosistema cultural valencià, i és per això que des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport teníem clar el vostre protagonisme en el procés de ‘Fes Cultura’, el nostre pla estratègic cultural».

Les quatre grans federacions valencianes relacionades amb la música i la cultura popular van intervenir en aquest concert per a tancar el programa d’intercanvi que propicia la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

Si l’any 2016 al conveni amb la Federació de Societats Musicals per als concerts d’intercanvi es van destinar 450.000 € per a un màxim de 547 societats musicals, que són les federades en l’actualitat, en l’any 2017 s’ha destinat als concerts d’intercanvi la quantitat d’1.550.000 €, amb la novetat d’incloure entitats musicals valencianes federades en altres col·lectius, com ara les agrupacions corals, les colles de dolçaina i tabal i els grups folklòrics, que fan un total aproximat de 800 agrupacions de diferents estils i composicions.

Del total d’1.550.000 € ,1.410.500 € s’han destinat als caixets i desplaçaments del concerts i 139.500 € s’ha destinat al personal que des de la FSMCV ha fet la coordinació i els seguiments dels 728 concerts d’intercanvi i els costos de publicitat.

D’aquesta manera, s’ha incrementat fins a quasi duplicar-lo el nombre d’agrupacions musicals possibles beneficiàries i s’ha eixamplat l’àmbit dels concerts d’intercanvi cap a les corals així com cap al representants de la música tradicional, amb la inclusió de la Federació de Dolçaina i Tabal i la de Folklore Valencià.

El concert va oferir el següent programa: en primer lloc va actuar el Cor Federal de la FECOCOVA amb obres del repertori valencià a capella, a continuació la Jove Banda Simfònica de la FSMCV juntament amb la Colla Federal de Dolçaines i Tabals de la FVDiT i el grup de ball de la FFCV, que interpretaren ‘Muixerangues al cel’ i ‘Lluna d’argent’ de Juan Carlos Sempere Bomboí. Per a tancar el concert, el Cor Participatiu de la FECOCOVA amb la Jove Banda Simfònica de la FSMCV interpretaren una selecció de ‘Carmina Burana’ de Carl Orff.

 

Imatge: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías