Search
Close this search box.

Casey Cangelosi participarà en el VII Festival Internacional de Percussió PERCUTE organitzat per Amores Grup de Percussió

La presència del percussionista Casey Cangelosi marcarà enguany el VII Festival Internacional de Percussió PERCUTE que se celebrarà en el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) els dies 1, 2 i 3 de novembre organitzat per la formació valenciana Amores Grup de Percussió.

El festival, que ha anat consolidant-se any rere any pel seu caràcter innovador, la qualitat artística i tècnica dels seus participants a nivell nacional i internacional, així com per la difusió del patrimoni musical espanyol més contemporani i el foment de la nova creació per a instruments de percussió, convertirà a Catarroja per uns dies en la capital internacional de la música contemporània per a percussió.

Cangelosi, “veu de la nova generació”, està considerat un dels millors percussionistes del món. El seu estil de composició i límits, espentant el virtuosisme, li ha brindat el sobrenom de “el Paganini de la Percussió”. Compositor, educador i percussionista, Casey Cangelosi, ha actuat en alguns dels festivals més reconeguts. Ha rebut nombrosos premis de composició de la Masachusetts Percusion Arts Society, la Universitat Estatal Sant Houston i el clàssic Marimba League. Les més reconegudes institucions, universitats, empreses, conjunts i solistes encarreguen les seues obres. Oferirà una master class i un concert amb Amores.

PERCUTE serà el marc del VI Concurs Internacional de Música de cambra de Percussió on participaran els grups DREIZACK grup de percussió, TENSIO i VULKAAN Percussion Quartet. Així mateix se celebrarà el IV Concurs Internacional de Caixa Solo Modalitat Junior A-B i Superior, al que optaran un total de 17 finalistes de les tres categories.

Un dels objectius principals del Festival PERCUTE és el de promoure la creació de noves obres, realitzant encàrrecs tant a artistes ja reconeguts com a joves compositors. Per això, en aquest 2018 l’obra obligada per al IV Concurs Internacional de Caixa Solo ha sigut encarregada al compositor valencià Voro García i de nou comptarà amb el patrocini de la signatura especialitzada en instruments de percussió NP. Voro García se suma als compositors Saül Gómez Soler, Miguel Angel Berbis i Carlos Fontcuberta, autors de les obres obligades de les anteriors edicions.

Nascut a Sueca, Voro García ha obtingut nombrosos guardons al llarg de la seua dilatada trajectòria, havent rebut encàrrecs de diferents institucions i intèrprets d’Espanya, Europa, EE.UU i Amèrica llatina. Ha sigut compositor resident del Grup Instrumental de València (2001/02), JONDE (2006/07), MNCARS (2009) i JOGV (2009/10). En l’actualitat és professor de composició del Conservatori Superior de Música de València, i director artístic del festival ENSEMS de Música Contemporània.

L’intercanvi amb grups professionals a nivell internacional, la promoció de joves intèrprets, així com la implicació dels estudiants que actualment es formen en els Conservatoris espanyols són els objectius d’aquest Festival que és possible gràcies a l’Ajuntament de Catarroja, Olympia Metropolitana i l’Institut Valencià de Cultura i al patrocini de NP DRUMS (València, Espanya), Innovation Percusion, Consolat de Mar i Percufest.

Programa de la trobada

El VII Festival PERCUTE començarà el dijous 1 de novembre amb un concert a càrrec de Casey Cangelosi junt a Amores Grup de Percussió. El divendres 2 se celebrarà el concert concurs del VI Concurs Internacional de Música de cambra.

La jornada del dissabte s’iniciarà amb el IV Concurs Internacional de Caixa Solo Modalitat Junior A-B i Superior. Ja a la vesprada, tindrà lloc una master class a càrrec de Casey Cangelosi així com el lliurament de premis i un concert de clausura a càrrec del grup guanyador del VI Concurs Internacional de Música de cambra.

AMORES grup de percussió

Fundat en 1989, està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador “Chapi”. AMORES Grup de Percussió pren el seu nom de l’obra homònima de John Cage, compositor que ha exercit una forta influència en el grup i a qui va homenatjar en el Festival de Tardor de Madrid (1991) comptant amb la seua presència.

En la seua dilatada trajectòria ha desenvolupat un paper decisiu en l’evolució de la música per a percussió a Espanya, estrenant gran part de l’obra escrita per a percussió i composicions dedicades al grup. La seua trajectòria professional sempre ha estat unida a la labor d’investigació, docent i educativa creant audicions de percussió per a escolars durant els últims 20 anys. Els més importants solistes internacionals han actuat junt al grup.

AMORES Grup de Percussió ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees a més d’EUA, Brasil, Argentina, Uruguai, Puerto Rico, Mèxic, Korea, Taiwan dins dels més importants Festivals de Percussió i Música Contemporània rebent nombrosos elogis de la crítica especialitzada. Han realitzat diversos espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques: FÈNIX (2000), TINAJAS (2002), DRUMCUTS (2005), COSMOGONIA (2007), i ATZUCAC (2008) amb els quals han estat de gira per tot el territori nacional. Han sigut guardonats amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001, per Fènix (encàrrec de la companyia de dansa de Vicente Sáez), amb el Premi de les Arts Escèniques 2003 a la millor composició musical, per Tinajas, música original de Jesús Salvador Chapi i amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la MILLOR MÚSICA ORIGINAL PER A ESPECTACLE ESCÈNIC per Ubú (producció Teatres de la Generalitat Valenciana).

En el 2009 com a celebració del seu 20é aniversari van estrenar el concert per a percussió i orquestra “AMOREXXS”, del compositor A. Valero i interpretada juntament amb l’Orquestra de València en el Palau de la Música de València. Aquest 2018 celebren el seu 25 aniversari amb una programació anual que inclou la producció i estrena de l’òpera de butxaca El mal vi, una tragicomèdia musical contemporània el dramaturg de la qual és Paco Zarzoso i el seu compositor J.S Chapi.

Paral·lelament, al llarg d’aquests últims anys han continuat girant per tota Espanya amb diferents concerts i programes eclèctics de percussió contemporània, entre els quals destaquen diverses estrenes d’obres en la passada edició del Festival ENSEMS 2016 i els seus didàctics A COLPS.

En 2017 Amores presenta dues estrenes: MammaÀfrica, concert didàctic per a escolars i Dreizhen: Stochausen&Hildegarda.

En 2018, cal destacar el concert inaugural en ENSEMS 2018, amb l’obra TRINQUETÍSSIM realitzada en el Trinquet de Pelayo, obra encàrrec del IVC al compositor J.S. Chapi i la clausura de l’Exposició “Joan Miró. Ordre i Desordre” en el IVAM.

AMORES Grup de Percussió toca instruments NP Drums (Espanya) i baquetes InnovativePercussion Inc. (EUA).

Discografia: VIVÈNCIES (1998), AMORES/CAGE (2000), AMORES/LLORENÇ BARBER (2001), TINAJAS (2003), FÈNIX (2004) i BLACKSCORE (2010), ELS TEMPS Ignaco Ribas (2016) i DREIZEHN Stockhausen & Hildegarda (2017), nominat a la I Edició dels Premis Carles Santos 2018.

Programa

Dijous 1 de novembre

19:30h. Concert de Casey Cangelosi i Amores Grup de Percussió

Divendres 2 de novembre

19:00 h. VI Concurs Internacional de Música de cambra de Percussió

Dissabte 3 de novembre

10:30 h. IV Concurs Internacional de Caixa Solo Modalitat Junior A-B i Superior
17:30 h. Master class del prestigiós percussionista Casey Cangelosi (EUA)
19:00 h. Concert a càrrec del guanyador del VI Concurs Internacional de Música de cambra de Percussió

Acte de lliurament de premis.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías