Search
Close this search box.

El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ es disputarà entre formacions de València i A Corunya

El XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, que l’Agrupació Musical Senienca (AMS) celebrarà a la Casa de Cultura el pròxim diumenge 14 d’abril, comptarà amb la participació de la Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València i amb la Banda de Música Sementeira de Cambre d’A Corunya. Totes dues competiran en la Secció Segona del certamen que està premiada amb 4.000 euros per al guanyador i amb trofeu i diploma per a les dues formacions.

En el certamen, aquestes bandes hauran d’interpretar el pasdoble de presentació no puntuable i fora de concurs, que en el cas de la formació valenciana serà Camino de Rosas de José Franco i en el de la gallega, Bagaxes de Carlos Rodríguez Torres; l’obra obligada del Certamen, que en aquest cas es tracta de Three Sketches for Wind Ensemble de Luis Serrano Alarcón i, finalment, les formacions hauran d’interpretar una obra de lliure elecció, amb una durada recomanada d’uns 15 minuts, preferiblement original per a banda. En aquest cas la formació gallega ha escollit Marea Negra. Symphony n. 1 d’Antón Alcalde i la valenciana  Mutanza. Symphonic variations for band de Jim Curnow.

Les bandes que s’inclouen a la Secció Segona, estan formades bàsicament per instruments de vent (fusta i metall) i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda, i compten amb un màxim de 100 músics, dels quals fins a 6 poden ser de fora de la banda.

Pel que fa al jurat, estarà format per tres membres escollits entre professionals de reconegut prestigi vinculats al món de les Bandes de Música tant nacionals com de la resta del món.

Es pot consultar més informació del certamen a: http://www.certamen.cat/AMS/portada.php?llengua=cat


Imatge: Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías