Search
Close this search box.

El compositor David Postiguillo s’alça amb el primer premi del Concurs Internacional de Composició per a Banda Simfònica de la WASBE Conference 2019

El compositor David Postiguillo, natural de Manuel (València), ha obtingut el primer premi en la primera categoria (graus 2 i 3) del “Concurs Internacional de Composició per a Banda Simfònica 2019” que organitza l’Associació Mundial de Bandes Simfòniques i ensembles (WASBE pel seu acrònim en anglés) amb la seua obra The Brave Tin Soldier.

Després de ser l’únic espanyol classificat per a la final en la primera fase eliminatòria del concurs juntament amb Giuseppe Calvino (Itàlia) i Michael J. Miller (USA), es va alçar amb el primer premi dimecres passat 10 de juliol en el concert que va tindre lloc en la població de Bunyol (València) en el marc de la Conferència Mundial de WASBE, un dels esdeveniments internacionals més importants del panorama bandístic, que s’ha celebrat aquestos dies en aquesta localitat de gran prestigi i tradició musical.

Breu biografia

David Postiguillo inicia els seus estudis musicals a l’Escola de Música de l’Agrupació Musical de Manuel (València), i posteriorment en el Conservatori Professional Mestre Vert de Carcaixent i en el Conservatori Superior de València en l’especialitat de Trompa.

Estudia direcció amb prestigiosos directors dels quals cal destacar a José Rafael Pascual-Vilaplana i Jan Cober.

En la seua faceta de compositor es forma en els tallers i seminaris permanents de composició d’AD LIBITUM (Ontinyent) amb el reconegut compositor Saül Gómez Soler, a l’escola de música UTEM (Alboraia) amb el compositor internacional Luís Serrano Alarcón i en el col·lectiu de músics SEDAJAZZ amb el prestigiós compositor, arranjador i saxofonista de jazz, Jesús Santandreu.

Ha assistit a cursos de composició per a mitjans audiovisuals amb els compositors Arnau Bataller, Pascal Gaine i Xavier Capellas.

Com a formació complementària realitza classes magistrals amb compositors i directors de la talla d’Andrés Valero-Castells, José Súñer Oriola, Bert Appermont, Ferrer Ferran, Teo Aparicio, Francisco Zacarés, Frank de Vuyst i Francisco Tamarit.

Les seues obres s’han interpretat, a més d’Espanya, a Portugal, Europa i Amèrica. L’editorial SJPublishers publica part dels seus treballs orientats a la música amb finalitats pedagògics per a bandes juvenils/novelles.

Actualment compagina les facetes de compositor, arranjador/orquestador i director, amb la docència, com a professor en diverses escoles i tallers de música.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías