Search
Close this search box.

El compositor valencià Daniel Blanco estrena a Regne Unit la seua segona òpera: “Besse”, una trilogia sobre cervesa i feminisme

El compositor valencià Daniel Blanco Albert va estrenar el passat 8 de març a la ciutat de Birmingham el seu segon projecte operístic, Besse, una trilogia de tres micro-òperes còmiques sobre cervesa, feminisme i bruixeria, amb motiu del Dia internacional de la dona.

L’òpera consta de tres parts, Water (Aigua), Rye (ségol) i Hops (llúpol), que funcionen com una xicoteta sèrie televisiva, amb tres capítols auto-conclusius, però amb una línia argumental única. Amb aquest projecte, pretén acostar l’òpera a nous públics amb actuacions en cerveseries i espais quotidians.

En l’òpera, Besse, una cervesera de l’Edat mitjana en temps de la pesta lluita per defensar els seus drets contra una llei que només permet als homes tindre llicència per a la venda de cervesa. Una sèrie d’equívocs, interessos personals i morts inesperades la portaran a ser presa per bruixa, la qual cosa pot posar en perill el seu amor per la cervesa.

La música ha sigut composta pel músic format en la Unió Musical de Montcada, amb llibret de Roxanne Korda, tots dos directors artístics de la companyia Infinite Opera. A part, col·laboren en el projecte la cerveseria Dig Brew Co, i la galeria d’art Grand Union de Birmingham. Al març es va estrenar la primera part, i les dues restants s’estrenaran el 12 d’abril i el 10 de maig.

Sent la primera òpera que tracta específicament sobre cervesa, per a cadascun dels episodis s’ha elaborat una cervesa específica en relació a la trama.

besse opera

Daniel Blanco Albert

Daniel Blanco Albert és titulat pel Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València on ha obtingut el Premi extraordinari final de títol en l’especialitat de Composició. A més és titulat i Màster en Composició amb les màximes distincions pel Royal Birmingham Conservatoire. Enguany iniciarà un doctorat en estudis operístics i arts performatives en aquest centre.

Actualment resideix en la citada ciutat on desenvolupa el seu treball com a compositor i director en la companyia Infinite Opera. Amb ella, va compondre i va estrenar l’òpera de divulgació científica Entanglement! An Entropic Tale, amb la qual han iniciat una gira per diverses ciutats i universitats del Regne Unit. Actualment la companyia col·labora en el projecte “Freedom” de l’Òpera Nacional de Gal·les, acostant l’òpera a joves en les Midlands angleses, i lidera el projecte “Protest Choir” de l’Escola de Belles arts de Birmingham, col·laborant en projectes amb el museu Tate Liverpool i altres galeries d’art contemporani com Ikon Gallery.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías