Search
Close this search box.

El compositor valencià Xavier Zamorano Alós estrenarà la seua nova obra “Man on the Moon” a Portugal

El pròxim dissabte 28 d’abril, el compositor valencià Xavier Zamorano Alós estrenarà la seua nova obra Man on the Moon. L’estrena tindrà lloc a Portugal per la Sociedade Musical i Recreativa Obidense baix a la direcció de Joao Raquel.

L’obra és una al·legoria sobre els somnis com va ser l’arribada per primera vegada de l’home a la lluna. Narra com va ser aquell viatge des de la idea fins al triomfant retorn dels astronautes.

Xavier Zamorano Alós

Naix a Moncada (València) en 1987. És Graduat en Magisteri en Educació Primària, Música i Anglés i Diplomat en Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial per la UCH-CEU. A més ha estudiat Composició en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Actualment és professor de música del Col·legi CEU Sant Pablo i de la Universitat Cardenal Herrera.

Com a músic destaca la beca que va rebre en 2004 per a assistir al seminari d’estiu “Sierra del Este Piano Seminar” en Mammoth Lakes, Califòrnia (EUA) on va participar en classes a càrrec de destacats pianistes: Paulina Zamora, John Milbauer, Lise Frank i Rebecca Penneys. També destaca la seua participació l’any 2009 en el Midwest Clinic a Chicago Illinois (EUA) o l’enregistrament de la Simfonia nº 41 de Derek Bourgeois.

MG 7646

Xavier Zamorano Alós

Ha estudiat direcció de banda amb Frank de Vuyst, James Barnes i Philip Sparke. Ha dirigit diverses formacions bandístiques com convidat a Espanya i Portugal com la Banda Juvenil SMRO, la Banda Juvenil de la Unió Musical Porteña i la Banda de la Unió Musical Porteña.

En el camp de la composició ha rebut classes de destacats compositors com Saül Gómez Soler, James Barnes o Philip Sparke.

Ha rebut diferents encàrrecs com la composició d’una marxa mora per a la capitania de Torrent en 2015, un concertino per a timbal de la Universitat Sant Pablo a Lima en 2009, una cançó per al Congrés Nacional de Malalties Rares 2017, un pasdoble commemoratiu per al València C.F., en 2018, la BSO per a la pel·lícula 100 % Puro Algodón entre uns altres. També ha rebut encàrrecs de prestigiosos músics com Juan José Munera Balaguer.

Ha rebut diferents premis destacant la medalla de Bronze en els Global Music Awards en 2015 per la seua obra Crusoe. A més ha sigut finalista en tres ocasions en els tres primers Concursos Internacionals de Composició Música Jove amb les seues obres Medieval Crown, Blue Overture i Caveman. En la seua faceta de docent ha sigut finalistes en els II Premis Escola Infantil amb el seu projecte “Sensibilització Musical”.

Des de 2017 és membre de l’Associació de Compositors COSICOVA. Actualment, centra la seua carrera en la docència musical a més d’en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual.

La seua música ha sigut interpretada a Portugal, Alemanya, EUA, Perú, Veneçuela, Costa Rica, Itàlia, Suècia, Brasil i Espanya entre altres països.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías