Search
Close this search box.

El concert de clausura de la VIII edició del Festival Internacional SoXXI estrenarà obra de Llorenç Barber i Monserrat Palacios

El pròxim dissabte 30 de juny a les 20:30 en la Plaça Major de Canals tindrà lloc el gran concert de clausura de la VIII edició del Festival Internacional SoXXI.

El grup resident del festival, Valencia Percussion Academy, serà el protagonista de la primera part del concert interpretant Egungún de Louis Aguirre i Persephassa de Iannis Xenakis. Dues exigents peces per a sis percussionistes en formació d’hexàgon al voltant del públic. Aquest, situat en el centre de l’hexàgon podrà gaudir d’una escolta multifocal i envolupant, convertint l’escolta de la música d’Aguirre en una experiència dramàtica sobrenatural. Per a l’ocasió VPA Ensemble ha dissenyat una especial producció tècnica que permetrà escoltar per primera vegada en estrena absoluta en directe i amb tota la seua plenitud el gran clàssic de Xenakis.

VPA Ensemble marca un punt d’inflexió en la interpretació d’aquesta gran obra, per a la qual s’ha desenvolupat un complex sistema de producció, difusió, amplificació i seqüenciació sonora en 6.1 per a poder gaudir d’una audició plena de tot el plasmat pel gran mestre grec en la partitura.

El plat fort que tancarà el concert i aquesta fantàstica edició serà l’estrena mundial de Parafrasi sonora per al porquet d’un home bo. La peça ha sigut composta per un dels tàndems mes rellevants de la creació actual: Llorens Barber i Motserrat Palacios. Concebuda ad-hoc per a la singular Plaça Major de Canals, fusionarà electrònica, percussió, espai, campanes portables, les campanes de la parròquia, fanfàrries de metalls, i múltiples cors de veus blanques formats per diferents alumnes de les diferents escoles d’educació primària, escoles música de la població i les diferents associacions de persones amb capacitats diferents. En definitiva un final que conjumina esforços i il·lusions, que integra voluntats amb l’objectiu comú de fondre’s amb l’espai, el so i la memòria de tots i per a tots sota la direcció del gran Llorens Barber.

Programa de concert

Egungún (2006-07), Louis Aguirre (1966)
Percussió i veu amb amplificació.
Sis percussionistes al voltant del públic

Persephassa (1969), Iannis Xenakis (1922-2001)
Metalls, fustes i pells.
Sis percussionistes al voltant del públic, producció de VPA amb electrònica (2018).

Parafasi sonora per al porquet d’un home bo, Llorens Barber / Montserrat Palacios
Projecte sonor col·laboratiu espacial i multifocal dirigit per Llorens Barber.

Percussió: Joan Soriano, Óscar Martí, Andreu Queralt, Borja Donet, Esteban Montoya i Miguel Angel Real.
Electrònica i difusió sonora: Javi Mollá.
Direcció: Joan Soriano-Óscar Martí
Amb la col·laboració de: Valencia Percussion Academy, CEIP Vicente Rius, CEIP José Molla, CEIP Calixte III, Col·legi Cervantes, Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat, Escola de música Associació Musical Canalense, Escola de música Unió Musical Santa Cecilia, ASCADIS i TAPIS.
Coordinació: Alicia Arnau.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías