Search
Close this search box.

Bankia i la FSMCV llancen la cinquena convocatòria de beques per a alumnes d’escoles de música de les societats musicals

Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han llançat aquest dilluns per cinquè any consecutiu una nova edició de beques destinades als alumnes de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

La cinquena convocatòria, que es correspon amb el curs acadèmic 2018-2019, té una dotació econòmica de 300.000 euros fruit del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV. El termini d’inscripció estarà obert des d’aquest dilluns fins al pròxim 6 de juliol.

La convocatòria de beques és una iniciativa que forma part del projecte ‘Bankia escolta València’ i que té l’objectiu de fomentar la tradició musical de la Comunitat Valenciana a través de l’estudi de la mateixa.

Des que es va engegar la primera edició de les beques en el curs acadèmic 2014-2015, més de 3.700 alumnes de les escoles de música s’han beneficiat d’aquestes ajudes. L’últim any van ser 703 els alumnes becats de 192 societats musicals.

Els criteris de selecció dels beneficiats amb aquestes beques se centraran en barems acadèmics, econòmics i socials. Pel que es refereix als criteris acadèmics, es tindrà en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola.

Quant als barems econòmics, es pararà esment als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i incrementarà la puntuació el disposar d’un compte en Bankia.

Finalment, quant als aspectes socials es valorarà si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

El futur de les nostres societats musicals i de la llarga tradició musical de la Comunitat Valenciana està en mans dels alumnes de les seues escoles de música i del seu esforç i dedicació. Per açò ens sembla de gran valor comptar amb aquestes beques que permeten recolzar-los en els seus estudis i així garantir la continuïtat del que pot ser considerat el nostre patrimoni cultural més important”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, per la seua banda, ha subratllat que “la cinquena convocatòria de les beques reflecteix el compromís de Bankia amb la formació dels joves i amb la música en tres províncies tan importants per a nosaltres com són les que integren la Comunitat Valenciana”.

Imports, terminis i resolució

Pel que es refereix a la dotació econòmica de les beques, aquestes tindran un límit de 500 euros per persona i beca, sent para cada alumne d’un 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat per al curs 2018/2019. Els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web www.bankiaescoltavalencia.es.

La resolució provisional de les beques serà el 28 de setembre. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 26 d’octubre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

En l’última edició es van beneficiar d’aquestes ajudes un total de 703 alumnes de les escoles de música de 192 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. D’aquests, 468 alumnes van ser de la província de València, 181 d’Alacant i 54 de Castelló.

Sobre la FSMCV

La FSMCV aglutina actualment a 549 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que agrupen a 40.000 músics i 60.000 educands que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu considerat com a únic en el món.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías