Search
Close this search box.

Concert Homenatge a la dona litrera del CIM L’Harmònica

Ja s’ha convertit en tradició que la Banda Simfònica de L’Harmònica de Bunyol reta homenatge a les dones litreres en commemoració del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. Per a açò, la Banda Simfònica oferirà un concert aquest diumenge, 25 de febrer, a les 12h en el Palau de la Música de Bunyol.

Les connotacions d’un concert homenatge sempre són positives, però no cal oblidar el motiu pel qual es duu a terme aquest concert i és que les dones porten anys lluitant per igualar els seus drets als dels homes, drets que els han sigut negats al llarg de la història, solament pel fet de no haver nascut homes. Per açò, L’Harmònica vol brindar el seu suport a les dones, especialment a les dones litreres, en reconeixement a la encomiable i infatigable labor que realitzen cada any pel i per al Litre. Per a açò, en aquest concert es commemora el vintè aniversari de les Madrines de la Bandera, Eduvigis Pallás Bolumar i Fina Ferrer Rehués, predecessores de l’actual abanderat.

Com no podria ser menys, el director de la societat, José Tello Espert, desplega un programa en el qual la dona és la protagonista ja siga com a compositora o com a element inspirador de l’obra. En la primera part, les obres que s’interpretaran són: Litrera és (Eduvigis Pallás), de F. Grau; La mesquita de Còrdova, de la compositora J. Giroux i Himne del sol i del bategar de la mare terra, de S. Yagisawa. En la segona part, Scheherazade, de N. Rimsky-Korsakov, serà la intel·ligent protagonista de conte al que la Simfònica posarà veu en quatre temps: I. El mar i el vaixell de Simbad; II. La història del príncep Kalandar; III. El jove príncep i la jove princesa; IV. Festival a Bagdad. El mar. El vaixell s’estavella contra un penya-segat coronat per un genet de bronze. Conclusió. Finalment, tancarà l’homenatge l’Himne Litrer, de Masmano i Díaz.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías