Search
Close this search box.

El II Concurs d’Orquestres Bankia arriba al Palau de Les Arts

Aquest Concurs d’Orquestres Bankia que arriba a la seua segona edició és una acció emmarcada en la campanya “Bankia Escolta València” de suport a les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la FSMCV i compta amb el patrocini de Bankia.

Aquesta és una nova iniciativa que va començar en 2017 i que dóna un protagonisme fins ara desconegut al moviment orquestral que existeix dins de les societats musicals valencianes.

La seua finalitat és promoure i recolzar la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com la d’enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha manifestat: “L’objectiu principal d’aquest concurs és motivar als joves professionals en els seus estudis musicals, sobretot les especialitats de corda, perquè la Comunitat Valenciana d’ací a poc també exporte instrumentistes de corda com ja ho fa en les especialitats de vent i metall”.

Ens sentim molt satisfets per la celebració de la segona edició del Concurs d’Orquestres Bankia que, un any més, permetrà mostrar al públic la qualitat de les orquestres de les nostres Societats Musicals i posar en valor les nostres entitats musicals com a clau del patrimoni cultural valencià“, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Per la seua banda, Isabel Rubio, coordinadora de la Direcció general de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, ha reconegut que “estem molt satisfets per haver col·laborat en l’engegada de la segona edició del concurs, un projecte innovador i ambiciós que fem convençuts de la importància de potenciar les formacions orquestrals i la qualitat dels nostres músics“.

En aquest concurs s’han establit dues categories: Salvador Giner per a formacions d’entre 30 i 50 músics, i Martí i Soler per a orquestres d’entre 51 i 70 músics.

En la categoria Salvador Giner, que començarà a les 11.00 hores, intervindran dues orquestres, l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical “L’Artesana” de Catarroja que interpretarà la Simfonia nr.1 en Do major Op.21 de L.V. Beethoven i La meua Pàtria, poema simfònic de B. Smetana, dirigida per Ximo Arias. A continuació, l’Orquestra Simfònica de la S. M. “L’Artística” de Bunyol interpretarà Divertimento de Manuel Palau i la Simfonia nr.3 en Re major de Juan Crisóstomo Arriaga, dirigida per Henrie Adams.

A les 17.00 hores serà el torn de les orquestres de la secció Martí i Soler amb la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs, que interpretarà la Simfonia nr. 3 en Re menor de F. Schubert, i Cocorí i el xiquet, Suite nr. 1 d’Andrés Soto, dirigida per Enric Parreño. Per a concloure, l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan de la S. M. “La Pau” de Sant Joan d’Alacant, interpretarà la Simfonia nr.7 “Incompleta” de Schubert i el Concert per a piano nr.5 op.73 de L.V. Beethoven, dirigida per Joan A. Espinosa.

El jurat estarà format per Cristóbal Soler Almudéver, Amparo Edo i José Sanchis. La presentació del concurs serà a càrrec de Laura Grande.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías