Search
Close this search box.

Conexus i la FSMCV organitzen un concert a Madrid pel 9 d’octubre

La Fundació Conexus i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han organitzat per al pròxim diumenge, 7 d’octubre, un acte musical a l’aire lliure a Madrid, amb el lema “LA MÚSICA ENS UNEIX” pel qual es commemorarà el Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d’octubre. Aquesta activitat s’emmarca dins del pla d’activitats anual que la Fundació Conexus organitza per a posar en valor la Comunitat Valenciana a Madrid i per a millorar el coneixement recíproc amb Madrid, promovent activitats d’interès mutu.

La Comunitat Valenciana ha destacat des de fa segles per la seua gran aportació a la música nacional i internacional, tant pel nivell dels seus autors com pels seus músics. El concert serà oferit per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys que actuaran sota la batuta de Saul Gómez, el seu director en 2018. Aquesta interpretarà música de compositors valencians com, per exemple, l’obra Marcha Federal que és l’obra composta pel mestre Bernardo Adam Ferrero per commemorar el 50é aniversari de la Federació.

S’aprofitarà el concert per a festejar el dia de la Comunitat Valenciana, que se celebra el 9 d’Octubre, i el 50 aniversari d’aquesta Federació que acull a les 550 Societats Musicals existents en les províncies d’Alacant, Castelló i València i que compten amb més de 40.000 músics, més de 50.000 alumnes en les seues escoles de música i més de 200.000 socis, la qual cosa converteix al fenomen musical valencià en únic en el món i que ho situa com el primer agent cultural de la seua terra segons estudis de la Universitat de València.

La Fundació Conexus és un fòrum privat, sense ànim de lucre, independent i plural, que aglutina a 46 empreses i una trentena de personalitats del món empresarial, social i cultural, la fi del qual és emergir els grans projectes econòmics, socials i culturals que estan desenvolupant-se o projectant-se a la Comunitat Valenciana, des de Madrid.

El concert a l’aire lliure donarà començament a les 13.30 hores i tindrà lloc en la Plaça d’Orient, enfront del Teatre Real.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías