Pedro Rodríguez reelegit president de la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar ahir la seua 50éna Assemblea General en el Palau de Congressos de València. Aquest acte va ser inaugurat pel President de la Generalitat, Ximo Puig, i va comptar amb la presència de directius de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Un dels temes centrals de l’Assemblea va ser la celebració d’eleccions per a la Junta Directiva de la SMCV dels pròxims quatre anys. Les Societats Musicals reelegiren president a Pedro Rodríguez, amb el 86% dels vots emesos. Juntament amb ell, conformaran la Junta Directiva: Remigi Morant (com a vicepresident), Lourdes Gavilà (com a secretària general) i com a vocals Manuel Muñoz, Daniela González, Juan Carlos Alfonso, Antoni Aliaga, Mari Pepa Colomina, Mª Ángeles Durán, Roberto Escobar, Iván Escorihuela, Eleuterio Fernández, Cristina Fornet, Mª Empar Gadea, Mª José Hernández, Amparo Máñez, Evelyn Martín, Ramón Mas, Sofía Molina, María Olmo, Ricardo Sales, Sara Sanjuan i Leandro Rafael Vilató.

Em sent molt agraït pel suport rebut per les nostres Societats Musicals i anem a continuar treballant una legislatura més, amb més força encara si cap, per ajudar-los en la seua gestió i desenvolupament diari i a portar a la música popular i a les societats musicals valencianes al lloc més elevat que mereix. Ja som BIC i podem ser molt més”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

En aquesta trobada va ser recolzat i avalat l’èxit de la gestió durant els últims quatre anys de la FSMCV, que van tindre el seu colofó en les celebracions del 50é aniversari, que va mostrar internacionalment el gran treball de les Societats Musicals, i la seua declaració com Bé d’Interès Cultural.

Entre els principals objectius de la Junta Directiva per als pròxims anys destaca el desenvolupament d’un programa per a fomentar la empleabilitat dels músics, generant activitats encaminades a la seua professionalització. A més, està prevista l’ampliació de les Unitats artístiques de la FSMCV, l’ampliació de serveis a les societats musicals i la potenciació dels segells federals d’edició d’obres i enregistrament de música.

Premis Euterpe 2018

AO Premios Euterpe 2018

D’altra banda, en el marc de la celebració de la 50éna Assemblea de la FSMCV, es van fallar els Premis Euterpe 2018, que per primera vegada van incorporar un reconeixement a la contribució a la Igualtat de gènere en l’àmbit de la música i que va ser seleccionada per una comissió composta per l’exministra de Cultura Carmen Alborch, la secretària general de Clàssiques i Modernes (associació que defensa entre altres temes la igualtat de gènere en la cultura), Marina Gilabert i el propi president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

Aquests premis són convocats anualment per la Federació amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i amb ells es pretén reconèixer a les persones, entitats i iniciatives que han destacat en l’art musical bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interès notori.

Els guardonats en la 19 edició dels Premis Euterpe van ser:

– Premi Euterpe a la participació federal: Societat Musical de Segorbe
– Premi Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical: Antonio Moltó Sanchis de la Unió Musical Contestana
– Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada: Ajuntament de Sax
– Premi Euterpe per la Contribució a la Igualtat de Gènere en l’ambit de la Música Valenciana: Projecte Dones i Bandes
– Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: al Palau de la Música de València
– Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: Ximo Puig, president de la Generalitat.

Els guardons seran lliurats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el pròxim 22 de novembre amb motiu de la celebració del Dia de Santa Cecilia, patrona de la música durant la recepció que ofereix des de fa dos anys a la junta directiva de l’entitat. D’altra banda, en aquesta trobada també s’han aprovat els pressupostos per a 2019, l’ingrés en la Confederació d’Associacions d’Educació Musical de l’Estat Español (COAEM) i s’ha anunciat que la pròxima Assemblea General se celebrarà a Vila-real.

Clausura dels actes commemoratius del 50é aniversari de la FSMCV: concert de la Jove Banda Simfònica

Reconocimiento directores y directoras unidades artisticas de la FSMCV junto a Pedro Rodriguez

La jornada es va tancar amb un concert extraordinari en el Palau de Congressos de València de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, dirigida per Saül Gómez, que va clausurar els actes commemoratius del 50é aniversari de la FSMCV. En ell es van estrenar les obres Marcha Federal (composta pel mestre Bernardo Adam Ferrero), FSMCV. 50 aniversari (composta per Ferrer Ferran, Teo-Aparicio , Pablo Anglés, Santiago Quinto, Andrés Valero-Castells i Amparo Edo), així com Koinós de José Rafael Pascual Vilaplana i es va interpretar Venus Major de Juan Giménez.

La jornada vespertina va comptar amb la presència de la directora adjunta de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura, Marga Landete.

La FSMCV va reunir en aquesta trobada a alguns dels més prestigiosos compositors i directors valencians en l’actualitat i es va retre homenatge a les diferents Unitats Artístiques de la FSMCV (Jove Banda Simfònica, Jove Orquestra Simfònica i Banda Simfònica de Dones) i els directors i directores des de l’inici fins a 2018: Ferrer Ferran, Salvador Sebastià López, Jose Ramón Renovell Renovell, José Rafael Pascual Vilaplana, Luis Sanjaime Meseguer, Juan Antonio Espinosa Zaragozá, José Antonio Rebollar Sorribes, Andrés Valero-Castells, Ángel Crespo, Pascual Martínez Martínez, Jaime Belda Cantavella, Pablo Anglés Galindo, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Carot Gil, Vicente Soler Solano, Henrie Adams, Teo Aparicio-Barberán, José Martínez Colomina, Jesús Cantos Plaza, Francisco Javier Martínez Martínez, Rafael Manuel Garrigós García, Daniel Ferrero Silvage, Beatriz Fernández Aucejo, Pablo Marqués Mestre, Pere Vicalet, Saül Gómez Soler, Cristóbal Soler Almudéver, Inma Mateu Fotuño, Lidón Valer Cabaleiro i Mercedes Femenía Simó.

També va ser reconeguda la labor del mestre José María Cervera Lloret, al capdavant de la Banda Juvenil de la Federació en els seus inicis, que va estar representat per la seua filla, Mª Dolores Cervera.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías