Search
Close this search box.

Continuen les accions per agilitar els tràmits per a la rehabilitació de la Alqueria Julià

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha comunicat que continuen les accions per agilitar els tràmits per a la rehabilitació de la Alqueria Julià.

En aquest sentit, el 28 de setembre des de la Federació es va enviar una carta a l’Alcalde de València, Joan Ribó, per a sol·licitar una revisió del procés de concessió de la llicència a Bankia per poder engegar aquest projecte i conèixer l’estat de l’expedient i de la previsió de la seua execució.

Juntament amb açò, en la roda de premsa celebrada el 18 d’octubre per a presentar el projecte “Bankia Escolta València”, dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana, es va anunciar que des del seu inici en 2014 s’havia recolzat a les societats musicals de les tres províncies amb més de 4,4 milions d’euros. Precisament, un dels temes més rellevants en aquesta trobada va ser el relacionat amb la rehabilitació de l’Alqueria Julià. Aquesta és una de les cinc iniciatives contemplades en Bankia Escolta València i la seua finalitat és la reconstrucció d’aquest immoble del segle XVII situat en el barri de Nou Moles / Olivereta a València, propietat de l’entitat financera i declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) per la Generalitat Valenciana en 2007, per a convertir-ho en la Casa de la Música.

L’Alquería serà la seu de la FSMCV i comptarà amb espais destinats al desenvolupament d’activitats culturals i de formació, investigació i arxiu, així com amb un auditori i una sala d’assaig.

D’altra banda, ahir el Grup Parlamentari de Podem va presentar a les Corts una Proposició No de Llei (PNL) instant a l’engegada dels tràmits necessaris per a la restauració d’aquest immoble i donar resposta a una reivindicació històrica de la FSMCV amb la finalitat de disposar d’una seu social digna i adequada a l’activitat que realitza i al col·lectiu que representa.

En el seu escrit han recordat, a més, que el projecte de l’Alqueria Julià va ser presentat al juliol de 2016 en el Palau de la Generalitat i l’objectiu era inaugurar-ho en 2018, coincidint amb el 50é aniversari de la FSMCV, i açò no ha sigut possible ja que encara no es disposa de les llicències d’activitat que ha d’expedir l’Ajuntament de València. Bankia aportarà a aquest projecte més de 2 milions d’euros. El Grup Parlamentari de Podem ha sol·licitat coordinar una actuació conjunta entre les diferents administracions i entitats involucrades en el projecte de l’Alqueria Julià perquè es puguen solucionar els problemes administratius i de qualsevol índole per a realitzar la rehabilitació al més prompte possible.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías