Bankia destina 300.000 euros a les beques de 709 alumnes de les escoles de música de la Comunitat Valenciana

Bankia destinarà més de 300.000 euros a beques per a 709 alumnes de les escoles de música de 184 societats musicals que formen part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Es tracta de la cinquena edició d’aquesta iniciativa que forma part del projecte Bankia Escolta València. La seua finalitat és fomentar l’estudi de música en les Societats Musicals per a contribuir al desenvolupament de la música popular de la Comunitat Valenciana, de gran tradició en les tres províncies, i que, en 2018, ha sigut declarada Bé d’Interès Cultural (BIC) per part de la Generalitat Valenciana.

La convocatòria per al curs acadèmic 2018-2019 ha comptat amb una dotació econòmica de més de 300.000 euros en el marc del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.

En aquesta edició s’han presentat 1.881 sol·licituds (524 d’Alacant, 1.227 de València i 130 de Castelló) de les quals han sigut seleccionats 709 alumnes. Del total, 207 pertanyen a la província d’Alacant; 469, a València i 33, a Castelló.

becas2018

Principals dades de les Beques Bankia en les seues 5 edicions

Criteris de selecció dels estudiants becats

Els alumnes de les escoles de música que han rebut aquesta beca comptaran amb un import individual màxim del 90% del total abonat en concepte de matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument, amb un límit de 500 euros per persona.

Per a la realització de la selecció d’estudiants s’ha dut a terme un procés basat en criteris acadèmics, econòmics i socials amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta forma, en relació als indicadors acadèmics s’ha tingut en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre, i la valoració realitzada per la pròpia escola.

Pel que es refereix als barems econòmics, s’han observat els ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i s’ha incrementat la puntuació si disposaven d’un compte en Bankia.

Finalment, en relació als aspectes socials s’han atès característiques de diversa naturalesa com si l’alumne havia de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si tenia alguna discapacitat, o si pertanyia a una família nombrosa o monoparental.

De les 550 societats musicals de la Comunitat Valenciana, s’han presentat un total de 265 de les quals 184 compten amb almenys un alumne becat.

Aquestes beques són de gran importància per a la continuïtat i el desenvolupament de les nostres societats musicals a través del funcionament de les seues escoles de música i del foment de la música popular. Són ajudes que incentiven l’estudi de música sense que supose cap càrrega per a l’economia de les famílies”, ha apuntat el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

No hem d’oblidar que aquests estudiants de les nostres escoles de música són els músics del futur i, no solament açò, sinó que són el futur de la música popular valenciana i de les nostres arrels. Per açò, aquesta iniciativa garanteix la continuïtat de la tradició i la cultura musical de la Comunitat”, ha continuat el president de la FSMCV.

Per la seua banda, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha posat de manifest la importància que aquesta iniciativa té en el territori. “En Bankia tenim un fort compromís amb la difusió del patrimoni cultural i estem orgullosos de recolzar a les escoles musicals i als nous talents en la promoció i difusió d’un bé d’interès cultural com la música a la Comunitat Valenciana”, ha destacat.

Més de 4.400 alumnes becats

Des que en el curs 2014-2015 es va engegar la primera edició de Bankia Escolta València ja s’han beneficiat 4.412 estudiants de música. Amb aquesta iniciativa,  Bankia mostra el seu compromís amb un dels trets més identificatius de la cultura de la Comunitat Valenciana com és la música popular.

Compartir:

Categorías