Search
Close this search box.

La Corporació Musical de la Pobla de Vallbona participa aquest dissabte en l’XI Certamen Internacional de Bandes de Música Villa de Dosbarrios

El pròxim dia 20 de juliol se celebra en Dosbarrios (Toledo) la XI Edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Villa de Dosbarrios.

Aquest municipi toledà organitza un any més aquest certamen internacional de bandes de música, únic a Castella-la Manxa i pel qual han passat figures del món de la música de la talla de Luis Cobos, Enrique García Asensio, Pedro Iturralde o Jan Cober, entre altres. En aquesta ocasió el certamen es vist de gala per a rebre a les bandes de La Pobla de Vallbona (València), Jumilla (Múrcia) i Pozo Cañada (Albacete), i clausurant el certamen, com ja és tradicional, la banda local Unión Musical Santa Cecilia de Dosbarrios.

El Director del Certamen, el compositor Enrique de Tena, destaca que, d’acord amb la temàtica triada per a aquesta edició, dedicada a “Les dones en les bandes de música”, l’organització del certamen ha apostat per visibilitzar el paper de les dones en aquest tipus d’agrupacions musicals com a intèrprets, directores, compositores, membres de les juntes directives, etc. Tant l’obra obligada com les obres que les bandes interpreten amb caràcter lliure estaran compostes per o dedicades a dones, el jurat estarà compost majoritàriament per dones, s’homenatjarà una espanyola pionera en el món de la música clàssica i es destacarà el paper d’altres dones que actualment són un referent en el sector.

Al fil de la temàtica musical triada per a aquesta edició es tributarà un merescut homenatge a Mercedes Padilla, una de les dones directores i compositores de referència al nostre país, i una pionera en el món de la música clàssica. Ha sigut la primera dona a Espanya a ser directora titular d’una orquestra professional, catedràtica de direcció d’orquestra i catedràtica de contrapunt i fuga, i ha dirigit la major part de les orquestres i bandes professionals d’Espanya.

El pròxim dia 20 a les 20.15 hores, en un acte brillant i multitudinari que tindrà lloc en la plaça de la Constitució de Dosbarrios, Mercedes Padilla dirigirà a més de 350 músics de les quatre bandes participants que interpretaran junts un pasdoble dedicat a una dona.

Com cada any, a les 20.30 hores se realitza una desfilada de les bandes participants, des de la Plaça de la Constitució fins al recinte de celebració del certamen.

En el concurs, que arranca a les 22.00 hores, a més d’una sarsuela de lliure elecció, cadascuna de les tres bandes concursants interpretarà com a obra obligada la suite La Viuda Valenciana de A. Katchaturian.

Els tres premis que es concedeixen seran proposats per un jurat integrat per tres grans professionals de la música de banda: Beatriz Hernández (Directora de la Banda del Conservatori de Toledo i de l’Orquestra Simfònica de Toledo), Enrique Blasco (Director de la Banda de S. M. el Rei) i l’homenatjada Mercedes Padilla.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías