Search
Close this search box.

Daniela González és reelegida presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

Daniela González presidirà la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana durant quatre anys més. L’actual dirigent regeix la institució des de 2019 i ha renovat el càrrec durant la 54a Assemblea General de la FSMCV, celebrada a Canet d’en Berenguer.

Representants de les 550 societats musicals que integren la federació s’han citat hui en la jornada assembleària per a fer balanç de la passada legislatura i decidir la Junta Directiva per als pròxims anys. La presidenta ha sigut reelegida amb el 93,4% dels vots emesos. Cap altra candidatura ha concorregut a les eleccions.

L’equip de González per a la pròxima Junta Directiva està format per Ricardo Sales Ballester (vicepresident), Remigi Morant Navasquillo (vicepresident educatiu), Manuel Muñoz Pérez (vicepresident artístic), Lourdes Gavilà Ana (secretària general), i els vocals Juan Carlos Alfonso Picó, Mª Ángeles Durán Uroz, Ramón Mas Soler, Joan Bocanegra Fernández, Antoni Aliaga Tortajada, Leandro Rafael Vilató, Héctor Argente Caballero, Josefa Gómez Monteagudo, Manuel Berenguer Torres, Mª Amparo Comes Taberner, Roberto Escobar Honrubia, Ana Sánchez Escobar, Gabriel García Margaix, Carlos Gregorio Sánchez Redorat, Herminia Pérez García, Domingo Carles Domingo, José Ángel Espinós Sanjuán, María Olmo Moreno, MªJosé Hernández Micó, Mari Pepa Colomina Gomis.

3 Foto1 1

La presidenta Daniela González y la nova Junta Directiva de la FSMCV després de la votació.

«El meu equip i jo assumim amb orgull i responsabilitat l’encàrrec per part de les nostres societats musicals. La FSMCV ha de ser un referent sempre en positiu. Els nostres músics són els millors ambaixadors culturals, portant el nom de la nostra terra allà on van», ha manifestat la reelegida presidenta després de l’escrutini.

El resultat avala la gestió durant un període complex per a la institució, marcat per la pandèmia. «Hem d’avançar cap al reconeixement, més que merescut d’este moviment com a Patrimoni de la Humanitat», ha exposat la presidenta electa. Eixa sera una de les línies mestres del seu mandat durant els pròxims anys. El foment de les bases a través dels centres educatius, la lluita per a convertir a la FSMCV en entitat d’utilitat pública o l’actuació en àrees com a turisme, despoblació i medi ambient, protagonitzaran també esta legislatura, com a part d’un eix central al qual ha al·ludit González: «La difusió i posada en valor de tot el que representem i el que som capaços d’aportar a la societat».

En el conclave, que ha sigut inaugurat amb la presència de l’Alcalde de Canet d’en Berenguer, Pere Joan Antoni Chordá, també s’ha aprovat el pressupost per a l’exercici de 2023, recolzat favorablement per un 87% dels representants de les societats musicals. més, s’ha acordat l’elecció de la seu per a l’assemblea general, que se celebrarà a l’octubre de 2023 a Teulada-Moraira, la candidatura de la qual ha sigut presentada per l’alcalde, Raúl Llobell Signes, i el president de l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, Héctor Andrés Agulles.

Premis Euterpe 2022

La cita també ha servit per a conéixer el nom dels Premis Euterpe de la present edició, convocats anualment per la FSMCV amb la finalitat d’homenatjar la música valenciana. Els guardons reconeixen a persones, entitats i iniciatives que destaquen en l’art musical, bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interés.

Este és el llistat dels Premis Euterpe 2022 en les seues diferents categories:

A la dedicació a la seua societat musical: Carlos Sanjuán Nácher (Unió Musical Atzeneta d’Albaida), Francisco Cirugeda Ribera (Sociedad Musical La Constancia de Moixent) i Manuel Blanch Romero (Unión Musical Santa Cecilia de Viver).

A la participació federal: Centre Artístic Musical de Xàbia.

A la contribució a la igualtat de gènere a l’àmbit de la música valenciana: Societat Musical La Nova de Xàtiva.

A la inclusió social en les societats musicals: Unión Musical Santa Cecilia de Canals.

Premi extraordinari: Cristóbal Soler y CaixaBank.

Els guardons seran entregats pròximament pel President de la Generalitat, Ximo Puig.

4 Foto2

Els Premis Euterpe 2022 després de coneixer el seu guardó.

Distintiu a societats musicals en aniversaris significatius

En la trobada s’han reconegut a diferents societats musicals que enguany celebren un aniversari rellevant. La FSMCV ha entregat este distintiu a la Unión Musical Artanenca i la Societat Unió Musical de Gata pel seu 150 aniversari; al Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios per arribar al seu centenari; al Centro Musical Paternense pel seu 75 aniversari; al Centre Instructiu d’Art i Cultura de la Vall d’Uixó i l’Agrupación Musical La Artística de Monòver pels seus 50 anys de trajectòria; i a la Agrupació Musical La Nova de Banyeres de Mariola pel seu 25 aniversari.

Trobada de Bandes del Camp de Morvedre

Com a colofó a la jornada assembleària, Canet d’en Berenguer ha acollit la XVI Trobada de Bandes de Música del Camp de Morvedre. Les 13 societats musicals han eixit des de tres punts diferents de la localitat i han desfilat en cercaviles fins al consistori, on han confluït més de 600 músics per a posar un emotiu punt final a la trobada.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías