Search
Close this search box.

El director Constantino Martínez-Orts apadrina la 45éna edició del “Mano a mano” de Bunyol

La 45éna edició del concert “Mano a Mano” de Bunyol comptarà amb un padrí de luxe. Es tracta del prestigiós director valencià, Constantino Martínez-Orts. Actualment batuta de la famosa Film Symphony Orchestra, orquestra especialitzada en música de cinema, que ha actuat, entre altres escenaris, en la penúltima Gala dels Premis Goya de Cinema. És un músic intel·ligent i expressiu, singularment característic pel seu entusiasme contagiós i la passió que transmet en les seues interpretacions. Prova d’açò són les clamorosas ovacions de la seua sempre emocionat públic. També, la seua imatge dirigint amb una llarga jaqueta al més pur estil “Matrix” és el seu senyal d’identitat.

Martínez-Orts, ahir de matí en la presentació del concert en la Diputació de València va dir que “és un honor ser president del Mano a mano”. El director va recordar que “encara que no sóc de Bunyol, tinc la fortuna conèixer a ambdues societats, especialment a l’Artística amb la qual he treballat”. El President d’Honor ha destacat que “el que s’ha aconseguit crear amb el Mano a mano és digne d’admiració i de respecte. És un símbol de superació i de sana rivalitat amb l’única intenció de seguir treballant per la cultura de la localitat”.

A eixa presentació també va acudir el Diputat de Contractació i Central de Compres, Bartolomé Nofuentes, l’Alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, l’edil de Cultura, Arnaldo Carrascosa, els presidents de la Societat Musical “La Artística” i del Centre Instructiu Musical “La Armónica”, Francisco Blasco i Rosario Pardo. També han estat els directors d’ambdues bandes simfòniques, Henrie Adams i José Tello. Tots ells van ser rebuts pel president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

Per a Bartolomé Nofuentes, “aquest concert és alguna cosa molt important per a tots els valencians i per als buñoleros”. Nofuentes va recordar a les societats i a l’Ajuntament que “la Diputació sempre va a ser la seua casa i com heu decidit fer la presentació ací, heu aconseguit que el concert s’internacionalitze”. I tot açò, va prosseguir “s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de les famílies, dels pares i les mares, que canalitzen als joves al fet que formen part de les escoles de música. Bunyol és marca, les societats són identitat. El Mano a mano és l’expressió del creixement musical. I sempre aneu a tindre a la Diputació al vostre costat”.

L’Alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa va recordar que “el nom del Mano a mano està molt lligat a la meua família, ja que un oncle meu va ser un dels precursors d’aquest concert, i com a tal, li van posar un nom usant una expressió de poble, fer un mà a mà”. Carrascosa va dir que “es tracta d’un concert molt especial, en el qual ja en les pròpies paraules dels directors es nota que no estem parlant d’un concert normal”. L’Alcaldessa va destacar que “és una xicoteta botella on encara es refugia la rivalitat, la passió, el compromís, les ganes el donar-ho tot. I tot açò cal cuidar-ho. A més, tot açò amb un espai únic, com és el nostre auditori de Bunyol. Vos convide a gaudir de l’experiència d’un concert únic. En molt pocs llocs es pot viure la música com en el Mano a mano”, ha conclòs.

Per la seua banda, l’edil de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, Arnaldo Carrascosa va incidir en la idea que “estem davant un dels concerts més importants de la Comunitat Valenciana”. Carrascosa va recordar que “enguany, com a novetat la regidoria que dirigisc ha realitzat un concurs per a triar el cartell anunciador del concert, que ha sigut elaborat pels artistes bunyolenses, David Santana i Juan Manuel Aparisi. Sens dubte un cartell que reflecteix l’essència d’aquest gran concert”. El regidor de Cultura ha dit que “si a algú li agrada la música, el Mano a mano ha de ser una data marcada en el seu calendari”.

Les protagonistes d’aquest “Mano a Mano” són les societats musicals, -La Artística i La Armónica- que han estat representades pels seus respectius presidents. Francisco Blasco, responsable de “Los Feos” va apuntaa que “aquest no és un concert més. És un concert en el qual els músics ho donen tot sense jugar-se gens, solament el plaure de tocar en un esdeveniment de tal magnitud”. Blasco va afegir que “el Mano a mano és un aparador ideal per a promocionar nova música, nous directors i compositors”.

Per la seua banda, la presidenta de “La Armónica”, Rosario Pardo va dir sentir-se molt orgullosa de “ser la primera dona presidenta d’una societat musical en un Mano a mano”. Pardo va recordar que “el Litro sempre prepara a consciència tots els seus concerts, però si hi ha un de marcat en roig en el calendari, és sens dubte, el Mano a mano”. Rosario Pardo va destacar que per a la societat i per als músics “el Mano a mano és el moment en el qual els músics tornen, es retroben amb els amics, amb la família. Per tant, es converteix en un ritual de trobada i d’emoció. I tot, en un auditori meravellós, la qual cosa ho fa ser un concert únic”.

El programa del concert

El concert tindrà lloc el pròxim dissabte 18 d’agost a les 22:30h en l’Auditori a l’aire lliure de San Luis. En aquesta ocasió, obrirà l’espectacle la Societat Musical “La Artística”, que sota la batuta de Henrie Adams, posarà sobre l’escenari les obres: El Simposi, que és una obra encarregada per la societat musical al compositor Robert Groslot, que compta amb quatre moviments. Continuaran amb Traveler de David Maslanka i conclouran amb Music for Prague 1968 de Karel Husa, que també compta amb quatre temps.

Adams, que arriba a la seua trentè “Mano a mano” va destacar que “el concert és el millor aparador per a posar obres com El Simposi, una peça per encàrrec que s’estrenarà exclusivament en el Mano a mano”. El director de “Los Feos” va assenyalar que “l’atmosfera que envolta a eixe concert és única i La Artística ha preparat un gran programa per a un gran esdeveniment com aquest”.

Per la seua banda, el Centre Instructiu Musical “La Armónica”, sota la batuta de José Tello interpretarà la Sinfonia Nº 5 op. 87 de Takashi Yoshimatsu que compta amb els arranjaments del director José Tello. Conclourà el concert, com és tradició, amb l’Himne a Bunyol dels mestres Chillida i Guzmán Presó, que dirigirà el President d’Honor del Concert, Constantino Martínez-Orts.

José Tello és, curiosament, el primer director de Bunyol que està al capdavant d’una de les bandes simfòniques en aquest concert. Per aquest motiu, Tello ha “sentit una gran responsabilitat, però alhora una immensa alegria”. El propi director va reconèixer que “quan em van triar per a portar la batuta de la banda simfònica, en el primer que vaig pensar va ser en quines obres podria interpretar en el Mano a mano, perquè para mi és el concert de l’any”. Respecte a l’obra que “El Litro” porta, Tello va destacar que “es tracta d’una partitura d’un compositor japonés, que em vaig trobar per casualitat, però de la qual a poc a poc em vaig ser enamorant. Crec que és digna per a un concert com el nostre”.

Venda d’entrades

D’altra banda, les entrades per al concert “Mano a Mano” de Bunyol començaran a vendre’s el pròxim 6 d’agost. La resta de dies de venda anticipada seran: 9, 10, 13, 16 i 17 d’agost. Aquestes entrades es podran adquirir en la Sala Polivalent El Mercat els dies estipulats de 19h a 21h. A més, aquestes entrades numerades, tenen un preu de 10€ si es trauen abans del concert i de 15€ si s’adquireixen el mateix dia del concert.

L’organització adverteix que una persona podrà traure un màxim de 10 entrades.

Entrades per al públic forà

Enguany de nou, per a les persones de fora de la localitat que vulguen gaudir del nostre concert, les societats musicals han facilitat els seus correus electrònics a través dels quals es poden reservar les localitats. Així doncs, els qui vengen de fora ja poden comprar les seues entrades manant un mail a qualsevol d’aquests correus electrònics: sociedad@laartistica.org o el telèfon 96/250 02 50 o sociedad@cimlaarmonica.es o el telèfon 96/ 250 01 53.

Una vegada els interessats contacten amb alguna de les dues societats, allí se’ls transmetran les instruccions precises per a adquirir les entrades.

Cal recordar que el concert serà el pròxim 18 d’agost a les 22:30h en l’Auditori Municipal de Sant Luis, entre “La Artística” i “La Armónica”, dues formacions bandístiques campiones del món en l’Olimpíada de Kerkrade (Holanda).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías