Search
Close this search box.

Saxteneum fest 2018, una tercera edició plena d’èxits

El Saxteneum Fest 2018 es va celebrar en Cocentaina els dies 25, 26, 27 i 28 de juliol. El festival va estar dedicat al saxòfon amb activitats molt diverses com classes individuals, col•lectives, xerrades, exposicions i assajos però també concerts que se celebraven totes les nits, en acabar la jornada.

Aquest any, entre les novetats que va aportar aquesta edició del Saxteneum, es trobaven les classes de relaxació i estiraments per als músics impartides per la professora Noelia Llopis, amb l’objectiu d’adquirir rutines per evitar lesions i males postures a l’hora de tocar algun instrument i, per altra part, un taller de jazz impartit per un mestre en la matèria, Jesús Santandreu, saxofonista de jazz, professor d’improvisació en Sedajazz i de composició de jazz, harmonia, entrenament auditiu i arranjaments al Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València.

El Saxteneum Fest ha comptat amb el recolzament de l’Ajuntament de Cocentaina, la Fundació Sanganxa i l’Ateneu Musical de Cocentaina i a més, també ha comptat amb la col•laboració de nombrosos sponsors que han ajudat a que aquesta tercera edició fora una realitat com són l’Institut Valencià de Cultura, Sanganxa Music Store, Caixa Ontinyent, Selmer, Vandoren, Essential, Jupiter, Yamaha, Tien21, Sofco, Frescoreta, Bosch Service i Bautista Sanz Domenech.

Cada jornada del Saxteneum Fest 2018 va acabar amb un concert diferent. El dia 25 de juliol, Recital de piano a càrrec de Sergi Pacheco Portalés, jove pianista de gran recorregut nacional i internacional que va estar formant part de les dues edicions anteriors del Saxteneum fest com a pianista acompanyant. Va interpretar peces que requerien d’un gran virtuosisme i que va encantar a tot el públic assistent. En aquesta edició també ha acompanyat a l’alumnat en les seues classes.

El dia 26 de juliol el concert va córrer a càrrec d’un quartet de saxofons format per a l’ocasió pels professors del curs. La cita musical tenia com a nom “Tribute a Iturralde” i en ella, 3+1 Quartet format per Eladio Sellés, Raül Richart, David Castelló i Moisés Olcina, van fer un homenatge al mestre saxofonista Pedro Iturralde interpretant reconegudes peces del també compositor comptant amb la col•laboració del pianista Sergi Pacheco en el mateix. Una posada en escena molt vistosa amb vestimenta de vius colors va ser un reclam per recordar que el 26 de juliol però de fa 20 anys, Pedro Iturralde havia estat en el Palau Comtal amb motiu dels cursos de música de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina.

El dia 27 de juliol va ser el torn de Randy Greer Quartet, emmarcat dins de la sisena edició de Jazz amb la Manco. El jazz, el blues i el swing van ser els protagonistes on el quartet format per veu, saxòfon, bateria i òrgan hammond van fer la delícia d’uns assistents que van gaudir amb cada peça.

El festival dedicat al saxòfon va acabar amb el Concert de Cloenda el dia 28 de juliol precedit per una Marching band formada per més de 30 saxòfons: soprans, alts, tenors i barítons que van desfilar des de la part alta del Passeig del Comtat fins al Centre Cultural El Teular. Al concert, els assistents van poder gaudir del virtuosisme del professor Antonio Felipe Belijar al soprà i d’un duo amb el professor Eladio Sellés al tenor. Després s’entregaren els diplomes a cadascun dels alumnes que han estat aprofitant el curs durant quatre intensos dies i van tancar el programa les peces d’ensemble de saxòfons i solista que van delitar al públic.

El Saxteneum Fest 2018 acaba amb una sensació molt positiva gràcies a l’augment d’alumnat matriculat, en aquesta edició d’arreu d’Espanya i també a la major afluència de públic als concerts de cada nit, totalment gratuïts. Un festival que tanca amb sensacions molt bones per part d’alumnat i professorat ja que ha sigut una edició molt enriquidora on ambdós han aprés uns dels altres i on l’objectiu principal sempre ha sigut fer gaudir del saxòfon i de la música.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías