Search
Close this search box.

El director nord-americà Evan Feldman ofereix un concert al capdavant de la València Youth Wind Ensemble en el marc del Pre-Certamen Internacional de Bandes de Música de València

El pròxim dimecres 18 de juliol a les 20 hores el Mercat de Colón de València acollirà un concert a càrrec de la València Youth Wind Ensemble (VYWE) dirigida pel nord-americà Evan Feldman. L’actuació s’emmarca en el programa del Pre-Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València que es desenvolupa aquesta setmana en la ciutat organitzat per l’Ajuntament.

La VYWE és un projecte de l’Associació Música Jove de València que agrupa a joves músics sota la direcció de prestigiosos mestres internacionals. En aquesta ocasió es posarà al capdavant de la formació Evan Feldman, professor de música i director de les bandes de la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill i del Triangle Wind Ensemble, que es troba a València impartint un curs orientat a directors que porta per títol “Fonaments i estratègies metodològiques per als assajos de bandes de música i ensembles”.

Per al concert del dimecres el director nord-americà ha triat un programa que s’iniciarà amb l’estrena de l’obra de David Rivas Good feeling, continuant amb Orbis de Kebin Houben, Fuegos del alma de Ferrer Ferran, Don Ricardo de Gabriel Musella, Wayfaring stranger de Christopher Nelson, Satiric dances for a comedy by Aristofanes de Norman Dello Joio i Rikudin de Jan van der Roost.

València Youth Wind Ensemble

La VYWE naix al gener de 2016 en el si de l’Associació Música Jove de Benimaclet (València) amb la finalitat de conjuminar interessos de joves intèrprets, principalment d’entre 16 i 22 anys, estudiants dels últims cursos d’Ensenyaments Professionals de música o del Conservatori Superior per a posar en valor repertori poc usual de la mà dels propis compositors.

La formació ha sigut dirigida per prestigiosos compositors com Otto M. Schwarz, Jacob de Haan, Bert Appermont, Thomas Doss , Kevin Houben i Jan van der Roost, reconeguts directors internacionalment com Sara Maganzini i Kevin Sedatole i joves promeses valencianes com Adrià Sánchez Castelló, Borja Martínez Alegre i Francisco Mengual Sanfélix.

La VYWE ha actuat en diverses localitats valencianes (Rocafort, Montserrat, Setaigües, Requena, la Pobla de Farnals, Beneixida i Burjassot) destacant la seua recent participació en el Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Evan Feldman

És professor associat de Música en la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill, on dirigeix el conjunt de vent i la Banda Simfònica i ensenya cursos de direcció i d’educació musical. Sota la seua direcció, la UNC Wind Ensemble ha sigut convidada a actuar en la convenció anual de l’Associació d’Educadors de Música de Carolina del Nord i de la Convenció Nacional de Directors de Bandes d’Instituts.

Paral·lelament és director musical del Triangle Wind Ensemble des de 2011, i dirigeix la Banda de Concerts de Greensboro, i l’Orquestra de cambra Jove de Mallarme.

La primavera passada va oferir el primer MOOC (Curs obert massiu online) dedicat exclusivament a la realització i la tècnica d’assaig. Més de 17.000 alumnes es van matricular en el curs a través de Coursera.org. per als programes d’educació musical universitaris de tot el país.

També col·labora com a especialista en La intuïció d’un Compositor (Meredith Music Publishing), escrivint capítols sobre la música de vent de Sir Richard Rodney Bennett, David Bedford, i Adam Gorb. Els seus escrits han sigut publicats en El instrumentista, el Iowa Bandmasters Journal, el MENC Music Educators Journal, i la IGEB (Societat Internacional per a la Promoció i Recerca de la música de vent).

També ha publicat arranjaments amb Tierolff Muziekcentrale de Ralph Vaughan Williams, George Enescu, Antonín Dvořák, Ariel Ramírez i Sergei Prokofiev.

Dr. Feldman va obtenir un Doctorat en Arts Musicals en Direcció de la Eastman School of Music, on va estudiar amb Donald Hunsberger i Mendi Rodan i es va exercir com a Director Assistent de la Eastman Wind Ensemble i Eastman Wind Orchestra.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías